Message

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το νέο σταυροδρόμι της Ελλάδος...


Αισίως λοιπόν φτάσαμε στον "Πικραμένο της Ελλάδος" υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ο οποίος και θα οδηγήσει -ως αποστολή- την χώρα στην "γλύκα" των νέων εκλογών...

Στο μυαλό μου τώρα έρχονται τα λόγια κάποιου "ανώνυμου" γέροντα αγιορείτη, που λίγο πριν την κρίση "είδε" δύο πρωθυπουργούς που θα δεν θα καταφέρουν και πολλά και σύντομα θα διαδεχθεί ο ένας τον άλλον μέχρι να φτάσουμε στον επερχόμενο (της 17ης Ιουνίου) ο οποίος αν θυμάμαι καλά θα βγάλει και την χώρα από την κρίση ή τουλάχιστον θα την "βάλει" στη γραμμή για έξοδο...

Υπάρχει όμως τέτοια γραμμή;

Κατά την γνώμη μας 2 γραμμές ανοίγονται μπροστά μας:

1η γραμμή - Η γραμμή Τσίπρα.


Με ποσοστό που όπως λένε αγγίζει το 30% στην πρωτεύουσα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας για την ώρα φαίνεται πάλι πρωταγωνιστής και των νέων εκλογών, ενθυλακώνοντας και συσπειρώνωντας τα "αριστερά" και ...αριστερότερα στοιχεία της κοινωνίας μας!

Η "γραμμή" του, ή μάλλον η γραμμή του ΣΥνασπισμού των συνιστωσών της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς, θέλει την καταγγελία του μνημονίου και όχι διαπραγματεύσεις πράγμα που θα σημάνει και την έξοδο της χώρας σε χρόνο ρεκόρ από την Ε.Ε και το Ευρώ.

Και είναι αυτό κακό; Υπό προϋποθέσεις, Όχι, κατά την γνώμη μας!

Σε αντιστάθμιση της χρεωκοπίας και του όποιου προβληματικού "αύριο" διαμορφωθεί, η νέα "κυβέρνηση" θα ξεκινήσει ένα σοβαρό αυτή την φορά αγώνα, για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων καθώς και του κλαπέντος ελληνικού χρυσού από τους γερμανούς σύμφωνα με το επί δεκαετίες επεξεργασθέν σχέδιο του αξιοσέβαστου μέντορα του Αλέξη Τσίπρα, Μανώλη Γλέζου, τον οποίο είχαμε πολλές φορές και την ευκαιρεία ως "Αφυπνιστής" να ακούσουμε δια ζώσης.

Αν μή τι άλλο, θα εγγράψουμε στον προϋπολογισμό μας το γερμανικό χρέος ως απαίτηση και θα μειώσουμε (λογιστικά) πολύ, αν δεν εξαφανίσουμε τελείως, το χρέος! Από εκεί και μετά είναι θέμα χρόνου και διαδικασιών να κλείσει το θέμα ή τα σπίτια μας και να φύγουμε ΟΛΟΙ πρόσφυγες...

Επίσης και μέχρι να τελεσφορήσει η παρακάνω διαδικασία, θα λάβουν δικαίωμα ψήφου όλοι οι λαθρομετανάστες ώστε να ενισχυθεί σε τυχόν επανεκλογές η προοπτική της αυτοδυναμίας, τα ναρκωτικά θα πωλούνται στα σχολικά κυλικεία, ο τουρισμός θα έχει αυξηθεί από την αθρόα προσέλευση gay οι οποίοι θα τελούν τους γάμους των κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών παραθέτοντας δεξίωση σε ειδικό χώρο στο νέο μουσείο της Ακροπόλεως ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία θα ετοιμάζουν τον σχετικό μήνα του μέλιτος στην εξωτική Μακεδονία του Γκρουέφσκι χάρις τις ειδικές συμφωνίες και τιμές Τσίπρα, δώρο στην προοδευτική Οικουμένη!

2η γραμμή - Η γραμμή της κεντροδεξιάς


Η δεύτερη επιλογή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την κεντροδεξιά πορεία και φυσικά αν μας δοθεί αυτή η δυνατότητα; Διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλος εναλλακτικός δρόμος και προοπτική σήμερα!

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι για να υπάρξει σοβαρό ενδεχόμενο επιλογής αντιπάλου στρατοπέδου από την κοινωνία, αυτό θα πρέπει να συγκεντρώνει δυνάμεις τουλάχιστον 30%..!!! Φέξε μου και γλίστρησα...

Τα άκρα, τα οποιαδήποτε άκρα, δεν μπορούν να αποτελούν λύση για την χώρα στις 17 Ιουνίου λόγω μεγέθους και μόνο! Και κατά την γνώμη μας πάλι, δεν προλαβαίνουν να "φουσκώσουν" μ ε   τ ί π ο τ α!!!

Άρα, η μόνη λύση για να δούμε ένα άλλο 30+ στον αντίποδα, είναι να μαζευτεί ότι και όπως μπορεί κάτω από μία ομπρέλα και έναν ίσκιο.

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση, αναφέρουν οι πηγές μας, εργάζεται εδώ και μέρες ο Αντώνης Σαμαράς που προσπαθεί να ξαναζωντανέψει την παλιά εκείνη "πολυκατοικία" με όλους (και όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους) τους ενοίκους και "ιδιοκτήτες"...

Σύμμαχός του αυτή την φορά δεν θα είναι κανείς παρά το τσαλάκωμα που έφαγαν οι εγκαταλείψαντες το "μαντρί" teddy boys και teddy girls αλλά και το τσαλάκωμα που υπέστη ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς βλέποντας ξεκάθαρα τον πάτο του βαρελιού δια γυμνού οφθαλμού 10 μονάδες χαμηλότερα...

Ωριμότεροι λοιπόν από ποτέ οι συνιστώντες το club της Κεντροδεξιάς για μια τέτοια κίνηση επανένωσης με εξαίρεση ίσως των Πάνο τον Καμμένο που φυσικά λόγω του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου, παρουσιάζει σχετική κώφευση αλλά αυτό μπορεί να "τακτοποιηθεί" με τα αποτελέσματα των νέων δημοσκοπήσεων που φτάνουν στο γραφείο του τις ώρες αυτές...

Το μόνο πρόβλημα που μένει να λυθεί μετά ή πριν την συνένωση, είναι κατ' αρχήν η επίσημη θέση της παράταξης για το μνημόνιο και μετά το πρόσωπο που θα παίξει τον ρόλο της ομπρέλας και του αρχηγού.

Το μνημόνιο ήδη έχει αρχίσει και κλονίζεται τόσο σε Ελλάδα όσο και την Ευρώπη - Εύκολα θα βγει από την μέση σαν εμπόδιο επανένωσης αν μπούν εξ αρχής οι σωστές λέξεις στο τραπέζι και φυσικά ούτε λόγος για τήρηση ...κάποιων υπογραφών!

Όσον αφορά το πρόσωπο, εδώ ο Αντωνάκης αν και μπήκε στο γήπεδο βάζοντας γκολ από τα αποδυτήρια, με την εκλογή του στη θέση του προέδρου του κόμματος, σήμερα λόγω γυμναστικών επιδείξεων φαίνεται ότι δεν εμπνέει και δεν είναι ίσως και σε θέση να αναλάβει μπροστάρης και τέτοιο εσωτερικό ρόλο, έχοντας κιόλας υπογράψει και διάφορα ευρωπαϊκά χαρτιά...

Άλλες επιλογές; κάποιες αλλά με "θέματα"...

Η πιο καλή; Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι μας, η επανεμφάνιση τους Κώστα Καραμανλή σε ρόλο Καστρομαγνήτη!



Είναι ο καλύτερος; δεν ξέρω! Είναι όμως δοκιμασμένος και έχει ιστορικό επιτυχημένης επικοινωνίας με όλη την "πολυκατοικία" και φυσικά -αν το θέλει και εκείνος- είναι διαθέσιμος άμεσα! Δηλαδή θα μπορούσε να πείσει την κοινωνία να του δώσει 30-35% ίσως και παραπάνω παρουσιάζοντας αυτές τις αλλαγές.

Είναι ο κατ' εξοχήν αντιμνημονιακός, υπέστη μεγάλη προσωπική δίωξη, έγινε σοφότερος, έχει χρήσιμα για το μέλλον της χώρας "κονέ".

Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το κλειδί της όλης υπόθεσης ως προς την επιλογή του. Έχοντας ζήσει ότι έζησε κατά τα όποια δημοσιεύματα έλαβαν χώρα προσφάτως, γνωρίζει πλέον το τί του γίνεται από ποιούς και με ποιό τρόπο! Η ερώτηση είναι μόνο "Αν θέλει"; γιατί σίγουρα μπορεί..!!!

Για να κλείσουμε λοιπόν σιγά σιγά το θέμα, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις δικές μας πηγές πληροφόρησης, ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο δεν θα είχε αντίρρηση αντικατάστασης από τον Καραμανλή αλλά εργάζεται και προς αυτή την κατεύθυνση. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε τα λόγια του αείμνηστου Καραμανλή ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται και πράγματα που λέγονται χωρίς να γίνονται!

Ο Ηγέτης δεν πρέπει να είναι τεχνοκράτης ντε και καλά και να ξέρει απ όλα, ο Ηγέτης πρέπει να κοιτάει μπροστά, να ανοίγει δρόμους, να εμπνέει τους τεχνοκράτες και αυτούς που θα βγάλουν τελικά το φίδι από την τρύπα. Θα πρέπει να πιέζει με τον τρόπο του οι από κάτω να είναι μαζί, να συνεργάζονται και να μην έχουν φόβο και αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής μπορεί ΣΗΜΕΡΑ να εγγυηθεί αυτό το ρόλο. Δεν μπορούμε να τον δούμε σε κάτι άλλο από αυτό και δεν μπορούμε να δούμε άλλον σε αυτόν το ρόλο - period.

Γνωρίζοντας ότι η αράδες μας θα "διαβαστούν" από πολλούς αλλά και από "εμπλεκόμενους" στέλνουμε με την σειρά μας και εμείς το μήνυμά!

Και για να πούμε και τα δικά μας... Κάποιοι (όχι μόνο ο γέρο-Παΐσιος) έχουν δει Καραμανλή και Γράψα στα γεγονότα της Πόλης και τα "ψωμιά" της Ε.Ε. να τελειώνουν, δίνοντας ίσως αυτόματα και την λύση του χρέους! Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος να μην προλάβουμε να φτάσουμε στις εκλογές λόγω γεγονότων...

Αντώνη, έχεις το καλύτερο πρόγραμμα για την χώρα. Δεν έπεισες ή δεν μπορείς... Κάνε κάτι σήμερα, 30 μέρες έμειναν. Νυν γαρ ο καιρός!

Ο ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: