Message

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ιταλοί εκκενώνουν την Ρώμη φοβούμενοι μεγάλο σεισμό που πρόβλεψε το 1916 αμφιλεγόμενος σεισμολόγος


Αρκετοί κάτοικοι της Ρώμης έχουν φύγει από χθες για την επαρχία της Ιταλίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι και το Σάββατο για να γλιτώσουν από τον μεγάλο σεισμό!!!


Να ερημώσει αναμένεται σήμερα, η ιταλική πρωτεύουσα καθώς στην Ιταλία έχει επικρατήσει πανικός από πρόβλεψη ενός επιστήμονα που πέθανε το 1979, για σεισμό στις 11 Μαΐου.


Εδώ και μήνες σύμφωνα με το Reuters σελίδες στο Ίντερνετ, blogs και κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν την πρόβλεψη του Ραφαέλε Μπεντάντι (Raffaele Bendandi) για πολύ μεγάλο σεισμό στη Ρώμη την παραπάνω ημερομηνία.

(σ. ΑΦ: λέτε να έχει σχέση με τους άλλους τους "τρελούς" στην Αμερική που προβλέπουν καταστροφή του κόσμου στις 21/5/11 που είχαμε δημοσιεύσει εδώ)

Η δημόσια τηλεόραση Rai μέσω ρεπορτάζ έχει προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα και η Πολιτική Προστασία εκδίδει ανακοινώσεις που συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ενδίδουν στον πανικό. Ωστόσο πολλοί προτιμούν να “φυλάνε τα ρούχα τους”.


Ο μπάρμαν Φάμπιο Μενγκαρέλι αναφέρει: “Εγώ θα πω στο αφεντικό μου ότι έχω ραντεβού στο γιατρό. Αν είναι να πεθάνω, θέλω να πεθάνω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Νομίζω το ίδιο θα κάνουν και άλλοι”.

Η σεφ Τάνια Κοτορομπάι δηλώνει επίσης ότι θα πάρει ρεπό και θα φύγει για την εξοχή. “Δεν ξέρω αν το πιστεύω πραγματικά αλλά μπαίνω στο Ίντερνετ και διαβάζω διάφορα και τελικά αγχώνομαι” λέει.

Τα αισθήματα αυτά είναι κατανοητά καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το μεγάλο σεισμό στη Λ' Άκουιλα, στον οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι και που έγινε αισθητός και στη Ρώμη.


(Newsit)

Ποιός είναι ο Ραφαέλε Μπεντάντι
Ο Bendandi, ένας αυτοδίδακτος επιστήμονας, είχε προβλέψει το σεισμό, κάνοντας έγγραφη δήλωση σε συμβολαιογράφο το Νοέμβριο του 1923 ότι θα χτυπούσε στις 2 Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι του έπεσε δύο ημέρες έξω, η εφημερίδα Corriere della Sera τον έβαλε στο πρωτοσέλιδό της, με τον τίτλο: «Ο άνθρωπος που προβλέπει τους σεισμούς».

Ο Bendandi, ο οποίος πέθανε το 1979, δεν προσκόμισε ποτέ καμία επιστημονική απόδειξη για τη θεωρία του ότι οι κινήσεις της σελήνης και του ήλιου, καθώς και άλλων πλανητών στο ηλιακό σύστημα, ασκούν μια βαρυτική επίδραση των κινήσεων του φλοιού της γης.

Ωστόσο, έγινε εξαιρετικά γνωστός στην Ιταλία για την ακρίβεια των προβλέψεών του. Προέβλεψε το σεισμό της 13ης Ιανουαρίου 1915 που σκότωσε 30.000 ανθρώπους στο Avezzano.

Πρόβλεψε, επίσης, τον σεισμό της 6ης Μαΐου του 1976 στο Friuli στον οποίον σκοτώθηκαν 1.000 άνθρωποι, ενώ 45.000 έμειναν άστεγοι.

Ο Μπενίτο Μουσολίνι, έτρεφε σεβασμό για τον Bendandi και τον έκανε Ιππότη του Τάγματος του Στέμματος της Ιταλίας, αλλά του είχε απαγόρευσε να κάνει οποιαδήποτε δημόσια πρόβλεψη, αλλιώς θα στέλνονταν σε εξορία.

Ο Bendandi γεννήθηκε το 1893 στην κεντρική ιταλική πόλη Faenza σε μια φτωχή οικογένεια, και η οικογένειά του τον έστειλε, μετά από το δημοτικό σχολείο, να ακολουθήσει μια τεχνική σχολή και έγινε μαθητευόμενος ωρολογοποιός. Ωστόσο, είχε ένα πάθος με την αστρονομία και την γεωφυσική και έφτιαξε το δικό του τηλεσκόπιο και τον σεισμογράφο του.

Μετά το σεισμό στην Μεσίνα, τον Δεκέμβριο του 1908 άρχισε να μελετά τους σεισμούς. Αφού επέστρεψε από την στρατιωτική του θητεία όπου υπηρέτησε ως μηχανικός στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσχώρησε στην Ιταλική Εταιρεία Σεισμολογίας, το 1920 και άρχισε να εργάζεται με βάση τις δικές του θεωρίες, που αποκάλεσε "seismogenics". Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, κατέβηκε σε μια βαθιά σπηλιά στα Απέννινα όρη για να κάνει μελέτες.

Το 1959, υποστήριξε ότι έχει ανακαλύψει ένα νέο πλανήτη στο ηλιακό σύστημα μεταξύ Ερμή και Ήλιου τον οποίο ονόμασε Faenza, από το όνομα της γενέτειράς του.

Ανάμεσα στα γραπτά που άφησε μετά το θάνατό του ήταν μερικές προβλέψεις για το μέλλον. Και πάλι, αυτά τα γραπτά θεωρήθηκαν αρκετά επικίνδυνα έτσι ώστε κάποιος προσπάθησε να τα κάψει, αλλά κάποια κομμάτια παρέμειναν άθικτα και περιέχουν δύο ημερομηνίες: 2011 και 2012.

Ωστόσο, οι δύο ημερομηνίες έγιναν χωρίς να συνοδεύονται από οποιαδήποτε γεωγραφική θέση για τους προβλεπόμενους σεισμούς.



(Telegraph)


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: