Message

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Εμπλουτίζεται το "θησαυροφυλάκιο" για την σωτηρία της ανθρωπότητας μετά από παγκόσμια καταστροφήΑγρότες από το Περού απέστειλαν τουλάχιστον 1500 σπόρους από διαφορετικές ποικιλίες πατάτας στο «θησαυροφυλάκιο της ημέρας της καταστροφής» που βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο, για να διαφυλάξουν το μέλλον των συγκεκριμένων ποικιλιών.


Η συγκεκριμένη κρύπτη έχει δημιουργηθεί για να διαφυλάξει τους σπόρους από τις ποικιλίες τροφίμων σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να προφυλαχθούν από μια παγκόσμιας διαστάσεων καταστροφή που θα προέλθει είτε από ανθρώπινα είτε από «φυσικά» αίτια. Η καταστροφή αυτή βέβαια δεν εμπεριέχει μόνο το χαρακτήρα μιας ξαφνικής μεταβολής αλλά μπορεί να συμβαίνει και τώρα, ιδιαίτερα  σε απειλούμενα είδη τροφίμων.

Τα δείγματα των σπόρων προέρχονται από το λεγόμενο «πάρκο της πατάτας» (Cusco Potato Park) το οποίο καλύπτει έκταση 10.000 εκταρίων και έχει δημιουργηθεί από έξι τοπικές κοινότητες με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλιας του συγκεκριμένου προϊόντος. Στην περιοχή των Άνδεων υπάρχουν συνολικά πάνω από 4000 ποικιλίες πατάτας, και η περιοχή έχει ελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών καλλιεργητών από όλο τον κόσμο ψάχνοντας για κληρονομικές ιδιαιτερότητες όπως η αντοχή σε διάφορες ασθένειες ή ξεχωριστές γεύσεις.

Παρόλα αυτά πολλές ποικιλίες  βρίσκονται υπό τον κίνδυνο εξαφάνισης εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν την παραδοσιακή τους καλλιέργεια .

«Οι κλιματικές αλλαγές» εξηγεί ο Lino Mamani υπεύθυνος των καλλιεργειών «μπορεί να σταθούν η αιτία για το ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας να μην είναι πια εγγύηση για τη διατήρηση αυτής της συλλογής. Στέλνοντας τους σπόρους στο θησαυροφυλάκιο αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε τους αναγαίους εφεδρικούς σπόρους. Άλλωστε αυτό δημιουργήθηκε προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας και εμείς ως τέτοιο θα το χρησιμοποιήσουμε», συμπλήρωσε ο Mamani.

Το ίδιο εξηγεί και ένας άλλος ειδικός, ο Alejandro Argumedo επιστήμονας σε θέματα αγροτικών καλλιεργειών «Η ποικιλία της περουβιανής παράτας βρίσκεται κάτω από διαρκή κίνδυνο» δηλώνει «Η δουλειά που ξεκινήσαμε σήμερα θα εγγυηθεί τη διαθεσιμότητα από της απίστευτης ποικιλίας πατάτας για τις μελλοντικές γενιές».

Το συγκεκριμένο «θησαυροφυλάκιο της ημέρας της κρίσης» άρχισε τη «λειτουργία» του το Φεβρουάριο του 2008 και ως σκοπό έχει τη φύλαξη όλων των σπόρων που καλλιεργούνται σήμερα στη Γη. Βρίσκεται 130 μέτρα σε ένα βουνό, στον αρκτικό κύκλο όπως αναφέρθηκε και  έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κρατά όλα τα δείγματα σε κατάσταση ψύξης ακόμη και σε περίπτωση πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος ή και ολικής απώλειάς του. Το ίδρυμα GCDT (Global Crop Diversity Trust) που εποπτεύει τη λειτουργία του το περιγράφει ως «την απόλυτη πολιτική ασφάλειας για την παγκόσμια παροχή τροφίμων».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

3 σχόλια:

http://mystery-dp.blogspot.com/ είπε...

ΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ. ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΠΕΥΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ.
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ.

afypnistis είπε...

Υπάρχουν δύο αξίες στην γη. Ο Χριστός και ο Χρυσός!

Όσον αφορά την πρώτη, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η επένδυση εκεί, σημαίνει αιωνιότητα, ασφάλεια, χαρά.

Οσον αφορά τώρα τον χρυσό, σε ένα ασταθές οικονομικό παγκόσμιο σύστημα ενοείται οτι ο έχων και κατέχων αποθέματα χρυσού, έχει την δύναμη και τον πραγματικό πλούτο!

Δύο σενάρια λοιπόν...

α) Ο Χρυσός, μαζεύεται αυτή την στιγμή ή μάλλον εδώ και χρόνια, από τα πραγματικά σαΐνια: Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Εμιράτα, κλπ. σε χαμηλές τιμές (Τα σαΐνια της Ελλάδος πούλησαν το 2004 στα 300€/ουγκιά και τώρα έχει περάσει τα 800€!!!) γιατί όπως καταλαβαίνεις έτσι κεφαλαιοποιούν τα πλασματικά έσοδα τους (τραπεζογραμμάτια) για να την βγάλουν καθαρή στην κρίση.

β) Αυτή την στιγμή που μιλάμε τρέχουν διάφορα γιγάντια project για την τελική επίθεση των "σκοτεινών" δυνάμεων στην ανθρωπότητα (βλ. codex alimentarius, Πλωτές πόλεις, Ψεκασμοί, HAARP, κλπ) που πρέπει να χρηματοδοτηθούν...!!!! Πώς αλλιώς θα γίνει αυτό;

http://mystery-dp.blogspot.com/ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ.
ΕΛΕΓΑ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ NIBIRU ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.
ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΦΙΜΕΣ ΗΤΑΝ.