Message

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

...ο κοντός με τη γραβάτα! - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ SOUTH STREAM


Μετά από καταδρομική ενέργεια του Πούτιν στην Ε.Ε., οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να θέσουν υπό την αιγίδα τους τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και τον Απρίλιο θα γίνει επίσημη παρουσίαση του έργου στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Ε.Ε.

από το liako.gr

Στην τελετή παρουσίασης θα παρευρεθούν οι πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στο σχέδιο και εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει την υλοποίησή του. Η απόφαση της Ε.Ε. θεωρηθεί προσωπική νίκη του Πούτιν, ο οποίος "μαγείρεψε" τα πάντα για να αποσπάσει την έγκριση και την αποδοχή της Ε.Ε.

Η είδηση αυτή φαίνεται να αποτελεί το τέλος του ανταγωνιθστικού αμερικάνινου αγωγού Nabucco, τον οποίο υποτίθεται πως υποστηρίζει η Ευρώπη για να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο. Αλλά όπως είχε πει πριν δύο περίπου χρόνια ο Πούτιν: "Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε κανέναν να σκάβει χαντάκια και να φτιάχνει αγωγούς, αλλά το θέμα είμαι με τι θα τους γεμίσει", αφού ο μεγιστάνας του φυσικού αερίου είναι η Ρωσία του Βλαδίμηρου

Όσον αφορά εμάς, αγωγός South Stream είναι το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο στο οποίο συμμετείχε η Ελλάδα και ήδη λειτουργεί κοινή εταιρεία του ΔΕΣΦΑ με την ρωσική Gazprom. Ο αγωγός πολεμήθηκε λυσαλέα από τις ΗΠΑ, αλλά ο Πούτιν επισκεπτόμενος την Ρουμανία σε μία κίνηση ματ, είπε ότι αν δεν λειτουργήσει μέσω των παραδοσιακών νατοϊκών χωρών όπως η Ελλάδα, θα τον πάει στην Ιταλία του φίλου του του Μπερλουσκόνι, στα γενέθλια του οποίου του είχε κάνει , με νόημα, δώρο ένα κρεββάτι, μέσω Ρουμανίας.

Η είδηση αυτή θα πρέπει να κάνει την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα στο θέμα του ελληνοϊταλικού αγωγού που καθυστερεί, με αλβανικό όπως καταγγέλλεται δάκτυλο στην δυτική Ελλάδα.

Πίσω από όλη αυτή την εντυπωσιακή κίνηση όμως, (σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr από τη Μόσχα), κρύβεται ο χρόνος που ήθελε να κερδίσει ο Πούτιν που εκβιαζότανε από την παγκόσμια ελίτ των λαμογιών να παραδώσει τις ενεργειακές πηγές της Ρωσίας βάσει της Ατζέντας 21, που προβλέπει, για το καλό δήθεν του περιβάλοντος, την αποβιομηχάνιση Αμερικής, Ευρώπης και Ρωσίας, καθώς και την παράδοση όλων των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών σε πολυεθνικές εταιρείες που ανήκουν στην ελίτ του σκότους και δραστηριοποιούνται σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Επειδή λοιπόν, το φυσικό αέριο δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί όλο σε δεξαμενές του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ, ο Πούτιν (γάτος), τους είπε ότι αν υιοθετήσουν τον αγωγό του, θα τους πουλήσει περισσότερο αέριο και έτσι θα εξασφαλίσουν το ρωσικό αέριο σαν να είναι δικό τους, αρκεί να αγοράζουν περισσότερο. Αντί λοιπόν να κάνουμε πόλεμο και να σας στείλω βροχή τα πυρηνικά, τους είπε, σας πουλάω το αέριο με μεγαλύτερο ρυθμό. "Υιοθετείστε τον αγωγό μου".

Με τον τρόπο αυτό, ο Πούτιν κέρδισε για λογαριασμό της Ρωσίας πολύ χρήμα, αλλά κέρδισε και χρόνο, απέναντι στους εκβιαστές του, και ίσως δούμε εντυπωσιακές κινήσεις φιλίας απέναντι στη Ρωσία, παρά το ότι το αμερικανοεβραϊκό λόμπυ φαίνεται να χάνει χρήματα.

Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.

Πάντως για μία ακόμη φορά αποδείχτηκε, ότι στον Πούτιν πουτινιές δεν γίνονται.

Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: