Message

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ...ΕΡΧΟΝΤΑΙ













Διαβάστε περισσότερα παρακάτω για όλες τις σχετικές αναρτήσεις ή επιλέξτε το επόμενο link
για να μεταφερθείτε στην σελίδα που τα ανιχνεύσαμε!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 
ΑΠΟ ΤΟ SITE  "ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ"



ΟΙ MYTH-BUSTERS ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ''ΤΕΣΤΑΡΟΥΝ'' ΤΑ RFID(ΤΣΙΠΑΚΙΑ) ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ

Ήθελαν να τεστάρουν πόσο υποκλέψιμα (hack-able),  πόσο αξιόπιστα (reliable) και πόσο ανιχνεύσιμα (track-able) είναι τα τσιπάκια RFID. Δεν μπόρεσαν όμως! Απλά δεν τους το επέτρεψαν!!!





ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ,ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ (RFID)-ΔΕΙΤΕ


Υποκλοπές από πιστωτικές κάρτες και διαβατήρια με πλινθίο RFID





ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ....ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


σχόλιο ID-ont:
κε Τέλογλου μπορείτε σας παρακαλούμε να μας παρουσιάσατε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίσθηκαν τα 3,5 δις ¬ το χρόνο που λέτε ότι χάνει το κράτος από την μη ύπαρξη της Κάρτας του Πολίτη;

Μπορεί κάποιος από τους αρμοδίους να μας εξηγήσει γιατί δώσαμε αναφορά στην τρόϊκα για την Κάρτα του Πολίτη; Είναι θέμα δικής της αρμοδιότητας; Κάποιες σκέψεις τις είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα σχετικά με το θέμα ΕΕ-ΔΝΤ-Κάρτα του Πολίτη: http://id-ont.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html

Μήπως κάποιοι παραπληροφορούν τον κο Πρωθυπουργό και τον "παραμυθιάζουν" ότι με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και το "κλειδί" της την Κάρτα του Πολίτη, θα λυθούν αυτόματα όλα τα προβλήματα διαφθοράς στην χώρα; Αφού οι απάτες που αποκαλύφθηκαν πριν λίγες ημέρες στο ΙΚΑ έγιναν σε ένα σύστημα που προσιδιάζει σε αυτό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Γιατί λοιπόν αφού είναι τόσο καλό αυτό το σύστημα δεν απέτρεψε ήδη τις απάτες στο ΙΚΑ;

Έχει εξηγήσει κάποιος στον κο Πρωθυπουργό ποιό θα είναι το αντιστάθμισμα για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση; Ποιό θα είναι το τίμημα; Δεν εννοούμε βεβαίως μόνο το οικονομικό. Πρωτίστως εννοούμε το ηθικό και το κοινωνικό. Αυτό δεν πρέπει να παραλλήλως να παρουσιαστεί αναλυτικά και σε όλες του τις διαστάσεις και στον Ελληνικό λαό; Διαβάστε μερικά στοιχεία για αυτό το τίμημα: http://id-ont.blogspot.com/2011/01/blog-post_7806.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Και η τρόικα... επιστρατεύθηκε για την κάρτα του πολίτη
Υπόγειος ανταγωνισμός για τις τιμές, τις αναθέσεις και τον φορέα υλοποίησης, τέσσερις μήνες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Τ. Τελλογλου
Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) τον Σεπτέμβριο του 2010, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακηρύξει την «κάρτα πολίτη», δηλαδή τη μελλοντική ψηφιακή ταυτότητα του καθενός μας, ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του. Τέσσερις μήνες μετά, σχεδόν τίποτα δεν έχει προχωρήσει, εξαιτίας ενός υπόγειου ανταγωνισμού για τις τιμές, τις αναθέσεις και τον φορέα υλοποίησης του έργου, ενώ κάποιοι απελπισμένοι στράφηκαν για βοήθεια ακόμα και στην... τρόικα.

Κι όμως, ένα μήνα μετά τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός είχε καλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου στενούς συνεργάτες του, αλλά και αρμόδιους υπουργούς, για να αποφασίσουν την υλοποίηση του αγαπημένου του «πρότζεκτ». Για τον κ. Παπανδρέου ήταν και εξακολουθεί να αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς έχει την εδραία πεποίθηση ότι πολλές από τις στρεβλώσεις που συμβαίνουν στις μέρες μας, όπως απάτες εις βάρος του ΙΚΑ ή συντάξεις νεκρών που συνεχίζουν να εισπράττονται (περίπου 60.000), οφείλονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει η τελευταία χώρα της Ευρώπης όπου οι πολίτες δεν διαθέτουν το δικό τους ψηφιακό αποτύπωμα.

Στη σύσκεψη, που όπως και πολλές άλλες συναντήσεις στο Μαξίμου δεν κατέληξε σε απόφαση, ο νέος, τότε, υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής πρότεινε να γίνει δημόσιος διαγωνισμός για την «κάρτα», η οποία θα στοιχίσει περίπου 5 ευρώ η καθεμία. Με την πρόταση συμφώνησαν όλοι. Το θέμα είναι ότι το υπουργείο του κ. Παπουτσή έχει ένα κέντρο εκτύπωσης διαβατηρίων, με την τεχνολογία της ιαπωνικής εταιρείας TOPPAN, που έχει σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία προβλέπει ότι πρέπει να προτιμάται για μία 10ετία σε ό, τι αφορά δουλειές για εκτύπωση εγγράφων ασφαλείας, όπως είναι τα διαβατήρια, οι κάρτες με τσιπ, τα διπλώματα οδήγησης κ. λπ.

Σε αυτή τη βάση, το ελληνικό Δημόσιο ανέθεσε στο κέντρο της αστυνομίας να τυπώσει τα νέα διπλώματα οδήγησης -είναι κάρτες- και τις ταυτότητες των αστυνομικών. Η εν λόγω λύση, όμως, φαίνεται να μην αρέσει σε πολλούς στην κυβέρνηση, που θεωρούν την εκτύπωση από την αστυνομία και τους Ιάπωνες -6 ευρώ η κάρτα- ακριβή και τη σύμβαση «λεόντειο». Κατηγορούν, δε, τη Ν. Δ., αν και στην όλη ιστορία φαίνεται να υπάρχει αρκετό μυστήριο, με εμπλοκή και σημερινών κυβερνητικών στελεχών. Στο όλο «μυστήριο», τέλος, συμβάλλει και το γεγονός ότι η σύμβαση δεν έχει δημοσιευθεί.

Μ' αυτά και μ' αυτά, μπήκε προσωρινά στον «πάγο» η εκτύπωση της «κάρτας αλλοδαπών», την οποία η χώρα μας θα πρέπει να έχει έτοιμη ώς τον Μάιο φέτος, διαφορετικά θα πρέπει να περάσει από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το προβλεπόμενο... πρόστιμο.

Ανάλογη, αλλά μεγαλύτερη, δουλειά είναι η «κάρτα πολίτη». Στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου, υπεύθυνος για το πρότζεκτ είναι ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης, γνωστό όνομα στην αγορά πληροφορικής στη χώρα μας. Οι δύο γιοι του κ. Δρυμιώτη εργάζονται στις εταιρείες First Data και Singular Logic, που έκαναν τη δουλειά των ασφαλών εγγράφων για τράπεζες, αλλά που, ωστόσο, δεν είχαν μέχρι πρότινος τεχνογνωσία για πρότζεκτ τύπου «κάρτα του πολίτη». Παρ' όλα αυτά, στις 8 Μαρτίου του 2010, η First Data κατέβηκε σε διαγωνισμό για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση με τη γερμανική Giesecke and Devrient, μία εταιρεία που τύπωνε χαρτονομίσματα σε 50 χώρες και από το 2006 δραστηριοποιείται και στον χώρο των εγγράφων «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Aκόμη, η Singular Logic υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική Oberthur, που επίσης μπορεί να κατασκευάσει «κάρτες πολίτη».

Ο ίδιος ο κ. Δρυμιώτης είχε εκδηλώσει από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον του για την ανάγκη να εισαχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η «κάρτα» στην καθημερινή ζωή μας, ενώ σε συνεργάτες του επαναλαμβάνει ότι το ενδιαφέρον του δεν έχει σχέση με τις δραστηριότητες των παιδιών του.

Το θέμα, ωστόσο, πήρε τέτοιες διαστάσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έφτασε ακόμα και στο ΔΝΤ, με ένα έγγραφο που περιέγραφε ακριβώς την εμπλοκή του κάθε προσώπου σ' αυτήν την ιστορία. Αυτό δεν επέσπευσε τις διαδικασίες. Το αντίθετο, τις καθυστερεί ακόμη περισσότερο. Και κάπως έτσι η χώρα μας υπολογίζεται ότι χάνει 3,5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τη μη ύπαρξη της «κάρτας πολίτη»...



ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ!!!!ΤΖΟΓΟ-ΚΑΡΤΑ




σχόλιο ID-ont: Πρόκειται για υστερία μαζικής διανομής καρτών; πρόκειται για διαστροφή; είναι απλά μια μέθοδος εξοικείωσης με τις κάρτες ή ένα σκόπιμο σχέδιο έτσι ώστε αφού γεμίσει το πορτοφόλι μας κάρτες να έρθει η από ... κυβερνήσεως λύση της ΜΙΑΣ κάρτας; Θέλουν να μας φέρουν στο σημείο να παρακαλάμε για ΜΙΑ κάρτα; (την Κάρτα του Πολίτη) που θα μας "απαλλάξει" από το βάσανο των πολλών; Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Ούτε πολλές κάρτες, ούτε μια κάρτα!

ΑΠΛΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ! Φτιάχτε τες για τον εαυτό σας...

Σε συλλέκτες καρτών πρόκειται να μετατραπούν σταδιακά οι φορολογούμενοι, οι οποίοι αρέσκονται στον τζόγο. Μετά τη φορο-κάρτα, η οποία θα αντικαταστήσει τη συλλογή αποδείξεων και η χρήση της θα είναι υποχρεωτική από το 2012, το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια προβλέπει και μια ακόμα κάρτα για τους τζογαδόρους.

Στα σχέδια του υπουργείου οικονομικών είναι η κάρτα αυτή να είναι ατομική και η χρήση της να παρακολουθείται από το κέντρο πληροφορικής, ώστε να διασφαλίζεται ότι ο παίκτης είναι ενήλικος και ότι δεν παίζει για να ξεπλύνει χρήμα. Επίσης, με την κάρτα αυτή, θα μπορεί να θέτει ένα ανώτατο όριο χρημάτων, που θα μπορεί να ξοδεύει ημερησίως, ώστε να μην προκύπτουν οικονομικά προβλήματα και να μην ξοδεύει περισσότερα από τις δυνατότητές του. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο χρήσης της δεν έχουν δοθεί. Το μέτρο, όμως, βασίζεται σε μοντέλο άλλων χωρών, όπως σε πολιτείες της Αμερικής, αλλά και στον Καναδά. Πώς λειτουργεί εκεί;

Όπως εξηγεί στο Capitaltax ο επικεφαλής της Techlink, Ελληνοκαναδός John Xydos, μέσω της οποίας η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται στις χώρες, που προαναφέραμε, η κάρτα είναι κατ΄ αρχήν ανώνυμη.

Την πρώτη φορά, που ο χρήστης θα την περάσει από το ειδικό μηχάνημα (εγκατεστημένο σε κάθε σχετικό σημείο), αυτό θα αναγνωρίσει τα στοιχεία, τα οποία έχουν δηλωθεί, θα τα κωδικοποιήσει και θα δημιουργήσει έναν 20-ψήφιο αριθμό. Αυτός θα είναι και ο αριθμός, που θα αντιστοιχεί στην κάρτα.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να βρεθεί το ίδιο άτομο, στην ίδια περιοχή, που να έχει την ίδια ηλικία και άλλα προσωπικά στοιχεία τα οποία να είναι τα ίδια. Έτσι, κάθε κάρτα είναι στην ουσία μοναδική.

Μόλις, λοιπόν, δημιουργηθεί ο 20-ψήφιος αυτός αριθμός, το σύστημα τον αναγνωρίζει αυτόματα κάθε φορά και ο χρήστης θα πρέπει στη συνέχεια να πληκτρολογεί και έναν τετραψήφιο κωδικό αριθμό, που θα έχει επιλέξει ο ίδιος.

Προσοχή ! Το εκάστοτε μηχάνημα δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν τοποθετηθεί σε αυτό η κάρτα. Αυτό διασφαλίζει και το αξιόπιστο των στοιχείων.

Μέσω αυτής της κάρτας, λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να γνωρίζει πόσα χρήματα έχει ξοδέψει, να ορίσει το ποσό, που θέλει να παίξει και στο σύστημα να αντλεί πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για όσους παίζουν μέσω του διαδικτύου. Μπορεί η κάρτα αυτή να συνδεθεί με τον Α.Φ.Μ. του παίκτη;

Αν γίνει αυτό - ώστε να διαπιστωθεί αν ο παίκτης «τζογάρει» περισσότερα από τα δηλωθέντα εισοδήματά του -, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για πολλούς, καθώς ο πολίτης είναι πάντα δύσπιστος στο γεγονός ότι το κράτος δεν θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία για άλλο σκοπό.

Πέραν αυτού, σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται και το εξής μέτρο, που συνεισφέρει στην προστασία των παικτών. Κάθε φορά που ο παίκτης κερδίζει, το κράτος δεσμεύει ένα μικρό ποσοστό από τα κέρδη αυτά και τα καταθέτει σε έναν ειδικό λογαριασμό. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα είδος προσωπικού τζακ-ποτ για τον καθένα και ο παίκτης έχει κίνητρο να μην πετάξει την κάρτα του. Να θυμίσουμε ότι ένας από τους λόγους, για τους οποίους οι παίκτες παίζουν συνεχώς, είναι για να πετύχουν τζακ-ποτ. Ξοδεύουν λοιπόν όλο και περισσότερα χρήματα και δεν φεύγουν από το μηχάνημα, γιατί φοβούνται μήπως ο επόμενος παίκτης κερδίσει το τζακ-ποτ. Έτσι, συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα. Με τη μέθοδο, όμως, αυτή, ο παίκτης παίρνει στην ουσία το τζακ-ποτ μαζί του, σπίτι του. Έτσι δεν έχει να ανησυχεί για το εάν δεν θα κερδίσει τα χρήματα που επιδιώκει, και με αυτό τον τρόπο δεν ξοδεύει πολύ περισσότερα, αφού το ποσό του κρατικού λογαριασμού μοιράζεται ανά τακτά διαστήματα σε έναν ή δύο παίκτες. Πώς, όμως, θα μπορεί η κάρτα να εντοπίσει περιπτώσεις ξεπλύματος χρήματος;

Ας δούμε ποια μέθοδο χρησιμοποιούν σήμερα όσοι επιχειρούν αυτό. Τοποθετούν, για παράδειγμα, 100 ΕΥΡΩ σε ένα μηχάνημα, παίζουν το ένα και στη συνέχεια ζητούν την εκταμίευση των 99, τα οποία και να εισπράττουν. Με την κάρτα λοιπόν, θα υπάρχει δυνατότητα να εντοπστεί αυτός, ο οποίος κάνει αυτό το πράγμα κατ΄ εξακολούθηση, όχι μόνο σε ένα, αλλά σε περισσότερα μηχανήματα. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, καμία σύνδεση με τον Α.Φ.Μ. του παίκτη.






RFID ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΟΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ!!!!ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ



AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 

Δείτε ένα εντυπωσιακό video για το που κρύβουν οι εταιρείες τα RFID tags: Μέσα στην σόλα των παπουτσιών μας!!! Πρόκειται για παπούτσια που έχουν αγοραστεί από Ελληνικό κατάστημα. 

Υπάρχει πιθανότητα η νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (κατ΄ευφημισμόν Κάρτα του Πολίτη) να περιέχει τέτοιο RFID tag, κρυμμένο μέσα στο πλαστικό, το οποίο όλη την ώρα θα εκπέμπει και θα λαμβάνει σήμα (δηλ. πληροφορίες);  

Η γερμανική ηλεκτρονική ταυτότητα πάντως έχει τέτοιο chip κρυμμένο μέσα της

ΔΕΙΤΕ το σχετικό video με τα παπούτσια που έχουν αγοραστεί από Ελληνικό κατάστημα και έχουν στη σόλα κρυμμένο ένα rfid tag: 










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!!!!!


Η Κάρτα μετανάστη θα είναι ίδια με την Κάρτα του Πολίτη; Εάν  ναι  τότε η "Kάρτα του Πολίτη" θα δοθεί πρώτα στους πολίτες-μετανάστες αυτής της χώρας και μετά θα δοθεί στους πολίτες-ιθαγενείς;

Δύο παρατηρήσεις έχουμε να κάνουμε αρχικά:
α) Εάν η "Κάρτα του Μετανάστη" είναι ίδια με την "Κάρτα του Πολίτη", επιτέλους θα μάθουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Κάρτας του Πολίτη. Αυτό το επτασφράγιστο μυστικό των αρμοδίων! Λες και η Ελληνική Κάρτα του Πολίτη θα είναι πολύ διαφορετική από την Γερμανική ή την Ρωσική. Εάν όχι, θα μπορέσουμε να μάθουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς είναι μια ηλεκτρονική ταυτότητα με πλινθίο.

β) Όσο σημαντικό είναι να μην καταγράφονται οι συμπεριφορές και συνήθειες των Ελλήνων πολιτών μέσω ηλεκτρονικών καρτών, εξίσου σημαντικό είναι να μην συμβεί αυτό και στους μετανάστες. Δεν μπορεί να ανησυχούμε μόνο για τους Έλληνες και να αδιαφορούμε για τους μετανάστες, τους αλλοδαπούς. Aνθρώπινα δικαιώματα έχουν τόσο οι γηγενείς όσο και οι αλλοδαποί. Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δεν θα έπρεπε να γνωματεύσει για την Κάρτα του Μετανάστη άμεσα, πριν αυτή εκδοθεί, με βάση τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας; Αυτή η απόφαση θα μπορούσε να είναι οδηγός και για την απόφασή της για την Ελληνική Κάρτα του Πολίτη...

Ας ζητήσει λοιπόν η ΑΠΔΠΧ τις τεχνικές προδιαγραφές της Κάρτας του Μετανάστη. Δεν μπορούν οι αρμόδιοι να το αρνηθούν αυτό στην ΑΠΔΠΧ. Έτσι θα γίνει το ξεκίνημα και θα δούμε κι εμείς, τις προθέσεις όλων (αρχόντων και φυλάκων) και για την Κάρτα του Πολίτη.
Πηγή http://id-ont.blogspot.com/2011/02/blog-post_16.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

ΕΘΝΟΣ: Έρχεται από τον Μάϊο η "Κάρτα του Μετανάστη"
Σταδιακά θα πάρει τη θέση των αυτοκόλλητων ετικετών (στίκερ) που πιστοποιούν τις άδειες παραμονής, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία προσώπου, δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων.

Παράλληλα προβλέπεται η μετατροπή των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονται στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις σε υπηρεσίες «μίας στάσης», δηλαδή σε υπηρεσίες όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες για την έκδοση ή ανανέωση των αδειών διαμονής.

Στις 62 νέες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν σε όλη την επικράτεια θα γίνεται και η συλλογή των βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση της «Κάρτας του Μετανάστη». Στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» δημιουργούνται και τα Συμβούλια Ενταξης Μεταναστών στους δήμους, που στοχεύουν στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών.

Τρεις νέες κλήσεις για την κατάληψη της Νομικής απέστειλε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Σπ. Μουζακίτης, στον εκπρόσωπο της εταιρείας πούλμαν που μετέφερε τους μετανάστες και σε δύο μέλη του Φόρουμ Μεταναστών.





ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ PFID ΤΣΙΠΑΚΙ;

RFID είναι το chip που βλέπουμε να είναι κολλημένο επάνω στην κάρτα; ΟΧΙ δεν είναι αυτό. Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μας την δίνει η εταιρεία Bundesdruckerei GmbH Berlin η οποία κατασκευάζει τέτοιες κάρτες.

Οι κάρτες όπως μας διευκρινίζει η εταιρεία έχουν 2 chip. Ένα που λειτoυργεί εξ'επαφής (αυτό που φαίνεται) και ένα που λειτουργεί από απόσταση (αυτό που δεν φαίνεται το οποίο είναι RFID). Αρα το RFID βρίσκεται σε μια λεπτή "φέτα" η οποία είναι μέσα στην κάρτα. Δείτε την φωτογραφία κατωτέρω σε μεγένθυση και διαβάστε από κάτω το σχετικό άρθρο.


Bundesdruckerei GmbH produces electronic office ID card for Germany's federal authorities
Gradual introduction for the Federal Armed Forces to start in summer
Multi-functional security concept developed
Berlin, 16 March 2007 - Bundesdruckerei GmbH produces the electronic office ID card for Germany's federal authorities. Starting in the summer of this year, this card shall be gradually introduced for the Federal Armed Forces. This may be followed by other federal authorities.
Bundesdruckerei developed the office ID card together with the Federal Criminal Police Office (BKA) and the Federal Office for Information Security (BSI). The card is made of a durable and long-lasting polycarbonate and is a state-of-the-art, secure hybrid card. It features both a contactless memory chip as well as a contact processor chip. The traditional public authority ID card now includes a host of additional electronic mechanisms which enabled the implementation of a multi-functional security concept.


The security card is produced at Bundesdruckerei and is optically personalised there in a central process using laser engraving. In order to ensure maximum protection against forgery and manipulation, various different security features are already integrated into the card body during the production process. For instance, the card features a number of tried-and-tested security printing methods, such as guilloche patterns, microtext or copy-resistant printing inks, just like those used for the German ID card. The integration of a contactless chip means that the card can also be used for access control systems or to record working time. The integrated contact chip has been prepared for various applications, such as the electronic signature. The actual saving of data on the chip is only carried out by an authorised employee at the public authority. Personal data that is particularly sensitive cannot be read out without the consent of the card holder.


The issuing authorities alone hence define the functionalities and infrastructure connection for the office ID card. Bundesdruckerei can support the public authorities if necessary during the setting up of the technical requirements and during the integration of suitable applications. Numerous pilot projects have been carried out prior to the introduction of the office ID card. Under the leadership of Bundesdruckerei, the card was already tested back in 2001/2002 with employees from the Federal Ministry of the Interior (BMI) and the Federal Office for Information Security (BSI). From 2003 to 2005, Bundesdruckerei conducted a pilot project titled "Personal key card for the Federal Armed Forces" which additionally tested the integration of electronic office /troop ID cards into existing public key infrastructures (PKI).

About Bundesdruckerei:

Bundesdruckerei GmbH Berlin is one of the world's leading companies engaged in developing and supplying systems solutions for secure identification. In addition to passport and ID-card systems, the company supplies ID documents, high-security cards, document checking devices, security software along with trust center services to national and international customers. Bundesdruckerei GmbH also produces banknotes, postage and revenue stamps as well as electronic publications. With its subsidiaries BIS Bundesdruckerei International Services GmbH, D-TRUST GmbH and iNCO Sp. z o.o., Bundesdruckerei employs a staff of more than 1,400 worldwide. The company generated revenue of EUR 312 million in the 2005 financial year. For further details, visit our website at www.bundesdruckerei.de.

http://www.bundesdruckerei.de/en/press/press_archive/e_2007/pm_en2007_03_16.htm





ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΝΤΕΟ!!!!ΤΣΙΠΑΚΙ (RFID) ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΣΩ  ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ''ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ''




Δεν υπάρχουν σχόλια: