Message

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η παραχάραξη της Ιστορίας: Στρατηγική επιλογή της Νέας Τάξης

from www.olympia.gr

Του Θύμιου Παπανικολάου



Μία από τις στρατηγικές επιλογές του διεθνούς κεφαλαίου και των μηχανισμών του (Νέα Τάξη) είναι η παραχάραξη της Ιστορίας της ανθρωπότητας, των εθνών και της αγωνιστικής μνήμης των λαών.

Στη χώρα μας η υλοποίηση αυτής της μακάβριας στρατηγικής έχει εκδηλωθεί πολυεδρικά και πολυκέφαλα: Το έκτρωμα της Ρεπούση, οι θεωρητικές «ιστορικές» τεκμηριώσεις της επιδοτούμενης ομάδας Λιάκου, η τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων, η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος, οι δόλιες «πρακτικές» του υπουργείoυ της Διαμαντοπούλου (Θάλεια Δραγώνα, σχολικά συγγράμματα κ.λπ).

Σε όλα τα παραπάνω προστέθηκε  και η δόλια, αλλά και χυδαία πρακτική των ΜΜΕ και του τηλεθεάματος. Μια «πρακτική» που αποστειρώνει κάθε ιστορικό χυμό και επαναδιατυπώνει την Ιστορία σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μαφιών του χρήματος, χρησιμοποιώντας όλα τα σύνεργα του πλαστογράφου ταχυδακτυλουργού…

Διαβάστε πιο πολλά στο άρθρο: Η Ιστορία και η Αλήθεια από τα «τηλεοπτικά εγχειρίδια»!!!


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5337

Η νεοταξική αυτή στρατηγική της παραχάραξης της ιστορίας δεν περιορίζεται μόνο στην ιστορική συγκρότηση των εθνών-κρατών και των μεγάλων εθνικών Επαναστάσεων. Είναι ΓΕΝΙΚΗ: Αγκαλιάζει και όλον τον 20ο αιώνα, όλες τις αγωνιστικές μνήμες και τα ιστορικά γεγονότα των μεγάλων λαϊκών αγώνων.

Δηλαδή, η Νέα Τάξη θέλει να σβήσει από την ιστορία και από τις συνειδήσεις των λαών κάθε αγωνιστική μνήμη και κάθε ιστορικό γεγονός που αμφισβήτησε το καπιταλιστικό σύστημα και ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ στις εξουσίες του κεφαλαίου.

Και πρώτα από όλα θέλει να συκοφαντήσει και να σβήσει τα ιστορικά  εργατικά και λαϊκά κινήματα και την επαναστατική τους αιχμή: Το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!!!

Για το έργο αυτό χρησιμοποιεί ένα δόλιο, αντεπιστημονικό και απλοϊκό τέχνασμα: Ταυτίζει το σταλινισμό, το μακάβριο αυτό πρόσωπο αναθεώρησης και προδοσίας του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό!!!

Το τέχνασμα αυτό της απάτης δεν σταματάει εδώ: Προχωρεί στην αυθαίρετη ταύτιση (μέσω της εξίσωσης με το σταλινισμό) του σοσιαλισμού με το φασισμό.

Είναι σύνθετο αυτό το τέχνασμα της απάτης:

α). Αποκόβει το φασισμό από το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που τον γέννησε, τον ανεξαρτητοποιεί και τον εμφανίζει σαν μια παρεκτροπή πολιτικής και ψυχολογικής διαστροφής και όχι σαν το γνήσιο και αυθεντικό προϊόν της καπιταλιστικής κρίσης και σήψης.

β). Ταυτίζει αυτήν την αποστειρωμένη (οικονομικά και κοινωνικά) φόρμα της καπιταλιστικής σήψης και διαστροφής με μια άλλη αφυδατωμένη φόρμα: Τη σταλινική δικτατορική γραφειοκρατία της προδομένης Επανάστασης της Ρωσίας, αλλά και της αναθεώρησης και ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ του σοσιαλισμού και των μεγάλων ιστορικών κινημάτων.

γ). Έτσι, με την ύπουλη αυτή τυπική αλγεβρική λογική των τυπικών ισοτήτων, καταλήγει: Σταλινισμός= σοσιαλισμός και λαϊκά κινήματα= φασισμός.

δ). Το αλγεβρικό αυτό τέχνασμα παρακάμπτει, αποκρύβει και αθωώνει το ΦΑΣΙΣΜΟ που ζούμε σήμερα: Το φασισμό της Νέας Τάξης που προωθείται και επιβάλλεται με την απάτη του «αγώνα» εναντίον των παλιών ετικετών του φασισμού και εναντίον των αυθεντικών αγωνιστικών λαϊκών αγώνων, συνακόλουθα και εναντίον της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ μνήμης αυτών των αγώνων…

Έτσι η ΕΕ των ιμπεριαλιστών και οι μηχανισμοί της, η νέα μορφή του ολοκληρωτισμού και του φασισμού, προωθεί το ξαναγράψιμο της ιστορίας και την προσαρμογή της στις νέες ανάγκες των νεοταξικών συμφερόντων και σχεδιασμών.

Εκθέσεις της Κομισιόν καταγράφουν την «πρόοδο» των κρατών – μελών στη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και υποδεικνύουν την επιτάχυνση των σχετικών μέτρων συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων και των σοσιαλιστικών ιδεών.

Υποδεικνύουν δηλαδή το συντονισμό της επαναδιατύπωσης της Ιστορίας, τη θεσμική κατοχύρωση του αντικομουνισμού και τη συκοφάντηση κάθε ιστορικής παρακαταθήκης που άφησαν τα σοσιαλιστικά κινήματα.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία εντάθηκε με την απόπειρα υιοθέτησης του αντικομουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006 και συνεχίστηκε με την υιοθέτηση μιας σειράς αποφάσεων και ψηφισμάτων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Επιστέγασμα αποτέλεσε η Διάσκεψη της Πράγας το 2008, στην οποία κωδικοποιήθηκε σε ένα κείμενο – μπούσουλας για πρακτικά μέτρα στην κατεύθυνση της παραχάραξης της Ιστορίας, το οποίο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναμόρφωση των σχολικών βιβλίων, την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, την κατάρτιση νομοθεσίας για την ποινικοποίηση του κομμουνισμού, την καταδίκη κομμουνιστών ως «εγκληματιών» κλπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, πέρσι την άνοιξη, συγκροτήθηκε η ομάδα «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών» με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και με στόχο την:
«Ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, μεταξύ άλλων του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ, για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας της αξιολόγησης των ολοκληρωτικών εγκλημάτων και η ίση μεταχείριση και μη διάκριση των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα από την Κομισιόν η   ανάγκη καθιέρωσης του βήματος «Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης»!!!


Στη βάση αυτή της «Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης» δρομολογείται η δικτύωση και η συνεργασία «όλων των εθνικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών φορέων καθώς και των ανεξάρτητων ερευνητών και εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες, ανάλυση και βέλτιστες πρακτικές, μεταξύ άλλων και του τρόπου με τον οποίο τα κράτη-μέλη προάγουν τη συλλογική μνήμη μέσω των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων».

Φυσικά, μια τέτοια χυδαία αναδιατύπωση της Ιστορίας από τις μαφίες του χρήματος, χρηματοδοτείται απλόχερα. Η Κομισιόν διευκρινίζει ότι «η Επιτροπή προτίθεται να κάνει χρήση των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη στη στήριξη της διαφύλαξης και προαγωγής της μνήμης των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Σημείωση: Γι αυτό και η Επανάσταση του 1821 γίνεται από τα όργανα του χρήματος «τρομοκρατία» και οι Επαναστάτες «σφαγείς»!!!

Γι αυτό και το ποίημα του Σολωμού «Ύμνος στην Ελευθερία» χαρακτηρίστηκε από τον Αλαβάνο και τους λοιπούς νεοταξίτες «μαϊντανούς» ποίημα «βίας» και «τρομοκρατίας»!!!

Σχετικά κείμενα διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3270

ΓΙΑ ΟΛΑ αυτά χρηματοδοτούνται απλόχερα και οι ποικίλες «ιστορικές εστίες» των πολύχρωμων επιδοτούμενων «νέων ιστορικών», αυτών των ατόφιων λακέδων και γενίτσαρων…
Υπάρχουν και οι υψηλοί χορηγοί και σπόνσορες τύπου Σόρος, οι οποίοι «αγωνιούν» και «μοχθούν»  για την «ιστορική αλήθεια»!!!

Μέσα σε αυτά τα πακέτα του χρήματος για το σβήσιμο,  ξαναγράψιμο της ιστορίας και τη συκοφάντιση της αγωνιστικής Μνήμης υπάρχουν και τα ΜΜΕ: Χορηγοί και οι βιομηχανίες της νεοταξικής προπαγάνδας, αλλά χορηγοί που «αρπάζουν» και τη μερίδα του λέοντος από τις χρηματοδοτήσεις για την αποδόμηση της ιστορίας των εθνών και των λαών…

Ο Αλαφούζος και οι έμμισθοι «κομπάρσοι» του (τύπου Βερέμη, Τατσόπουλου και CIA) αποτελούν μία από τις πιο μοχθηρές γκριμάτσες των πληρωμένων «δωσίλογων»: «ιστορικών», «συγγραφέων» και «διανοούμενων»…


Δεν υπάρχουν σχόλια: