Message

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ - ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ


ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ - ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡOΤΡΥΝΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ


Από χθές βοούν όλα τα blogs για μία ακόμη υποχωρητική ενέργεια του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών.

Χωρίς να μπει καν στον κόπο να δώσει επίσημη δικιολογία\α, το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, πριν ολοκληρωθεί η θητεία επειδή παρώτρυνε τους βορειοηπειρώτες στην επικείμενη απογραφή να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.


Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και της ελληνικής ταυτότητας των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, είναι αναφαίρετο και προκύπτει και ιστορικά αλλά και από τα δικαιώματα που έχουν από την συνθήκη παραχώρησης της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία.

Η θέση του Προξένου, προκάλεσε αντιδράσεις και η κυβέρνηση Μπερίσα ζήτησε την απομάκρυνση του Οικονόμου με τηλέφωνο που έπεσε όπως γράψανε τα blogs στην Πρεσβεία μας και η ελληνική κυβέρνηση ενέδωσε στις απαιτήσεις αλλά και τις φοβίες των Αλβανών, που ξέρουν ότι η κατοχή της Βορείου Ηπείρου τελειώνει για αυτούς.

Η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ. Ε.Β.Α.) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) καυτηριάζουν το θέμα και για μια ακόμη φορά αισθάνονται εγκαταλελημένοι από το κράτος. Αν υποχωρούμε έτσι στους Αλβανούς, τότε καλά κάνουν οι Τούρκοι και έρχονται με τις φρεγάτες στο Σούνιο για καφέ.

Το θέμα όμως είναι ότι οι πιέσεις που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν εκείνες του Μπερίσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του liako.gr ο Μπερίσα μίλησε με την αμερικανική πρεσβεία την Τιράνων, εκείνη με τη σειρά της με την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και η «δουλειά» έκλεισε.

Θα πρέπει όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι, που φοβούνται ακόμη και τη λέξη Έλληνας, να ξέρουν ότι Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ και ακόμη και αν η ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δεν είναι γραμμένη στα χαρτιά των Αλβανών, είναι γραμμένη στην καρδιά και το αίμα των Βορειοηπειρωτών.

Υπομονή αδέλφια και καλή σας μέρα
Λιακόπουλος Δημοσθένης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: