Message

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ - ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ...

Εδώ κα λίγο καιρό οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετατοπίζονται ταχύτατα και ανεξήγητα, δημιουργώντας συνθήκες παραγωγής καταιγίδων τιτάνιων διαστάσεων. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κύκλος των υπερ-καταιγίδων έχει ξεκινήσει, με τελευταία τη γιγαντιαία χιονοθύελλα σε όλη τη Βόρεια Αμερική.




Πρόκειται για την αρχή μιας νέας Εποχής των Παγετώνων; Τρομακτικά νέα στοιχεία αρχίζουν να καταγράφονται στο κλίμα της Γης που κάθε άλλο παρά υπερθερμαίνεται εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκείνους που βάζουν πράσινους φόρους κατά της δήθεν υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η υπερκαταιγίδα της Αγγλίας στο τέλος του 2010, οι χιονοθύελες στις ΗΠΑ πριν τα Χριστούγεννα και τώρα πάλι στις αρχές του Φεβρουαρίου και της Ανατολικής Αυστραλίας, πρώτα με τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της και στη συνέχεια με ένα τυφώνα κατηγορίας «5». Η τελευταία καταιγίδα που χτύπησε τις ΗΠΑ έχει επηρεάσει 150 εκατομμύρια ανθρώπους και απλώνεται σε μήκος 2.000 μιλίων της βορειοαμερικανικής ηπείρου.

Οι καταιγίδες της Αγγλίας, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας συνοδευότανε από ανέμους ταχύτητας 220 μιλίων την ώρα και υπάρχουν φόβοι ότι σε τέτοιες υπερκαταιγίδες μπορεί να φτάσουν και στα 400 μίλια την ώρα.

Προσπαθώντας να εξηγήσουν οι επιστήμονες διαφόρων πανεπιστημίων τι έχει συμβεί και το μοντέλο της υπερθέρμανσης πήγε περίπατο, οπότε και θα πρέπει όλες οι κυβερνήσεις να ζητήσουν πίσω όλους τους πράσινους φόρους που έχουν πληρώσει ως τώρα, δόθηκε μία θεωρία, σύμφωνα με την οποία μια αλλαγή στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του Ήλιου και η επίδρασή της στο σαφώς πιο ασθενές γήινο, μπορεί να έχει επίπτωση όχι μόνο στην γήινη μαγνητόσφαιρα, αλλά και ταλάντευση της, και την του δυναμική του πυρήνα της, τα ωκεάνια ρεύματα και τις καιρικές συνθήκες.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετατοπίζονται 40 μίλια ανατολικά ετησίως κατά την τελευταία δεκαετία, σε αντίθεση με τα 5 μίλια κατά μέσο όρο που καταγραφότανε έως τότε. Το κακό είναι ότι το φαινόμενο αυτό επιταχύνεται.. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μελέτες που δείχνουν το μαγνητικό πεδίο της Γης παρουσιάζει «ρωγμές», που επηρεάζουν την ιονόσφαιρα και την τροπόσφαιρα.



Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το απόσπασμα από το περιοδικό The Economist σε ένα λεπτομερές άρθρο για το μαγνητικό πεδίο: «Υπάρχει, ωστόσο, ένας αυξανόμενος ρυθμός παρουσίασης στοιχείων που αποδεικνύουν ότι το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι υπό εξαφάνιση, τουλάχιστον για λίγο, μέχρι να υπάρξει η αντιστροφή των πόλων που έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Οι ανατροπές αυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία γίνονται ανά 500.000 περίπου χρόνια, με την τελευταία να έχει γίνει πριν 780.000 χρόνια.


Να θυμίσουμε ότι τυχόν μηδενισμός του μαγνητικού πεδίου της Γης, θα την άφηνε απροστάτευτη στις «επιθέσεις» των ηλιακών σωματιδιακών ακτινοβολιών. Το σίγουρο είναι ότι οι αλλαγές της θερμοκρασίας πάνω στη Γη δεν οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι κάνουν παιδιά, όπως κάποια λαμόγια προσπάθησαν να μας πείσουν, ούτε στις εν γένει δραστηριότητες του ανθρώπου που μας τον έχουν παρουσιάσει σαν μικρόβιο και εχθρό γενικά της φύσης,  αλλά στον αφέντη ήλιο, που ρυθμίζει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια τα πάντα γύρω μας.

Σε περίπτωση μάλιστα κάποιας μεγάλης ηλεκτρομαγνητικής «φλασιάς» του ήλιου, τότε, κάθε ίχνος ηλεκτρικής συσκευής πάνω στην επιφάνεια της Γης θα καεί με αποτέλεσμα να γυρίσουμε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα στη λίθινη εποχή.



Λιακόπουλος Δημοσθένης
(το άρθρο γράφηκε με αφορμή πρωτοσέλιδη αναφορά της PRAVDA)


ΦΩΤΟ: ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΣ


ΠΗΓΗ: LIAKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: