Message

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΟΗΕ τοποθέτησε ‘πρέσβη’ για την υποδοχή των εξωγήινων

Μα είναι δυνατόν να φτάσουν στην γη οι φίλοι μας οι εξωγήινοι και εμείς να μην στρώσουμε τα κόκκινα χαλιά....; Και ποιος θα τους υποδεχθεί όμως..; Η κυρία Μαζλά Οτμάν




Όταν και εφόσον οι εξωγήινοι θελήσουν να επισκεφθούν τη Γη, το βέβαιο είναι πως θα µάθουν τι εστί ανθρώπινη φιλοξενία. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι απασχολεί τα Ηνωµένα Έθνη που διόρισαν επί της υποδοχής στον πλανήτη µας τη µαλαισιανή αστροφυσικό Μαζλάν Οτµάν (Mazlan Othman).

Μπορεί να µοιάζει µε σενάριο επιστηµονικής ταινίας, ωστόσο στις µέρες µας η ανθρώπινη αντίδραση στην ανακάλυψη εξωγήινης ζωής είναι ένα θέµα που απασχολεί πολύ τους επιστήµονες. Για τον λόγο αυτό, τα Ηνωµένα Εθνη τοποθέτησαν επί της υποδοχής των εξωγήινων την Οτµάν που ήδη διευθύνει το - άγνωστο για πολλούς - Γραφείο των Ηνωµένων Εθνών για τις Εξωγήινες Υποθέσεις.

Η 58χρονη επιστήµονας πρόκειται να παρουσιάσει τον νέο ρόλο της την επόµενη εβδοµάδα σε ένα επιστημονικό συνέδριο στο Μπάκιγχαµ, στη Βρετανία. Η Οτµάν, σε πρόσφατη οµιλία της προς συναδέλφους της αστροφυσικούς, είχε επισηµάνει την ανάγκη ετοιµότητας σε περίπτωση επίσκεψης εξωγήινων όντων.

Την άποψή της αυτή, εκτός των άλλων, είχε στηρίξει σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΝΑSΑ, σύµφωνα µε την οποία το διαστηµικό αστεροσκοπείο Κepler ανακάλυψε περισσότερους από 700 πλανήτες στους οποίους ίσως υπάρχει εξωγήινη ζωή, συµπεριλαµβανοµένων περίπου 140 στο ίδιο µέγεθος µε τη Γη. «Η συνεχής αναζήτηση για εξωγήινη επικοινωνία στηρίζει την ελπίδα ότι κάποια στιγµή ο άνθρωπος θα λάβει σήµατα από εξωγήινους» είχε παρατηρήσει. «Και όταν θα λάβουµε τέτοια σήµατα θα πρέπει να έχουµε µια συντονισµένη απάντηση, λαµβάνοντας υπόψη όλες τις παραµέτρους του θέµατος. Ο ΟΗΕ είναι ένας έτοιµος µηχανισµός».

Η Οτµάν ήταν διευθύντρια της εθνικής διαστηµικής εταιρείας της Μαλαισίας και επέβλεψε την πτήση του πρώτου αστροναύτη της χώρας της. Στις νέες αρµοδιότητές της, η πλέον σηµαντική είναι κυρίως να προστατεύσει τους εξωγήινους από την ανθρωπότητα παρά το αντίθετο. «Η Οτµάν είναι η καταλληλότερη για αυτήν τη θέση» δήλωσε στους «Sunday Τimes» ο καθηγητής Ρίτσαρντ Κρόουθερ από τη Βρετανική Διαστηµική Εταιρεία.

Υποστηρίζει ωστόσο πως οποιαδήποτε ανθρώπινη επαφή µε εξωγήινα όντα είναι πιο πιθανό να γίνει µε ραδιοσήµατα ή µε σήµατα φωτός από κάποιον µακρινό πλανήτη.

Και πως αν συναντήσουµε εξωγήινους, το πιθανότερο είναι να πρόκειται για µικρόβια παρά για νοήµονα όντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: