Message

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ο διαβόητος «Διατροφικός Κώδικας» (Codex Alimentarius);

Ν. Νικολόπουλος: Θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα ο διαβόητος «Διατροφικός Κώδικας» (Codex Alimentarius);




«Πάνε να διαπράξουν τεράστιο διατροφικό έγκλημα!»


Το θέμα εφαρμογής και στην Ελλάδα, του «Διατροφικού Κώδικα» , που ήδη έχει θεσπιστεί δια Νόμου στις Η.Π.Α και έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών, φέρνει στην πολιτική επικαιρότητα ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε προς ψήφιση, σχέδιο νόμου, για καταχώρηση όλων των εμπόρων γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, με την ονομασία «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι  σήμερα, "με το Νόμο αυτό θα εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα, ο «Διατροφικός Κώδικας» ο οποίος απαγορεύει τις μικροκαλλιέργειες με παραδοσιακούς τρόπους, όπως δηλαδή οι βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και τη διακίνηση των προϊόντων τους" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αχαιού βουλευτή.

«Ο Κώδικας αυτός  όπως εφαρμόζεται  στις Η.Π.Α με το νόμο «Senate Bill 510», απαγορεύει την χρήση θρεπτικών  ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα τα οποία χαρακτηρίζονται τοξίνες-δηλητήρια(!!) για την «πρόληψη, αντιμετώπιση, ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», ενώ κάθε είδος τροφής, ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα, θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να… «απομακρυνθούν», όλα τα… «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία! 

Στις Η.Π.Α απαγορεύεται ακόμα και η ατομική-σπιτική καλλιέργεια!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

«Μάλιστα, τα επιτρεπόμενα από  τον Κώδικα, θρεπτικά συστατικά είναι  ουσίες όπως το φθόριο, το οποίο όμως συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα!!! Όπως γράφει και ο αμερικανικός Τύπος, από την 1η Ιανουαρίου του 2010, η εφαρμογή του Κώδικα είναι υποχρεωτική, για τα κράτη-μέλη του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου και αν ένα κράτος-μέλος, αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του, από άλλο κράτος, όσο παράλογη κι αν είναι!», τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής.

Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τους Υπουργούς «αν είναι αληθή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την κατάθεση σχεδίου Νόμου προς ψήφιση, σε σχέση με το «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων» και τον Διατροφικό Κώδικα και αν θα ισχύσουν και στην Ελλάδα όσα προβλέπει ο Κώδικας.

Επίσης, ερωτά αν έχει ζητηθεί γνωμοδότηση επιστημόνων στην Ελλάδα επί της εφαρμογής του Νόμου για το Μητρώο και τον Κώδικα και αν ναι, ποιοι επιστημονικοί φορείς έχουν γνωμοδοτήσει και τι λένε ή αν θα ζητηθεί τέτοια γνωμοδότηση.»

«Μείζον ερώτημα είναι  και αν είναι ασφαλής για την δημόσια υγεία, η εμπορία και κατανάλωση προϊόντων που προβλέπει ο Κώδικας. Τεκμηριώνεται άραγε από επιστήμονες; Κι αν όχι θα εφαρμοστεί αυτός ο Κώδικας;

Αλλά και ένα ακόμα:

Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα και πώς θα προστατευθεί αν άλλο Κράτος-μέλος του Π.Ο.Ε προσφύγει στον Π.Ο.Ε σε ενδεχόμενη μη επικύρωση ή εφαρμογή του Κώδικα;», κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: