Message

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Έχουμε νικήσει

Έχουμε νικήσει
17/02/2011
Pitsirikos



Δεν πληρώνουμε διόδια – Δεν πληρώνουμε την κρίση τους, Δεν πληρώνω, Δημοσιογράφοι, Κερατέα,

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους, ΜΚΟ, ΜΜΕ, Μπόμπολας, Παπανδρέου, Τηλεδημοσιογράφοι

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών ζήτησε να διεξαχθεί έλεγχος σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις από το 1997 έως σήμερα.

Η ανακοίνωση αυτής της είδησης από τα ΜΜΕ -με πολύ πανηγυρικό τρόπο- μου προκάλεσε μεγάλη ευθυμία και αρκετές ευχάριστες σκέψεις.

Η χώρα χρεοκόπησε αλλά...
δεν ελέγχονται οι κυβερνήσεις που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Ελέγχονται οι μη κυβερνητικές οργανώσεις. Λες και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν χρηματοδοτούνται από τις κυβερνήσεις, αλλά από εξωγήινους.

Η είδηση του ελέγχου σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως το «μεγάλο φαγοπότι στις ΜΚΟ».

Κοίτα ποιος μιλάει. Για το «μεγάλο φαγοπότι στα ΜΜΕ», δεν ακούγεται κουβέντα. Βέβαια, τα ΜΜΕ δεν είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις – είναι κυβερνητικές οργανώσεις.

Το μεγάλο φαγοπότι στην Ελλάδα έγινε από τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι καναλάρχες και οι πολιτικοί δεν έφαγαν τίποτα. Ήταν οι μόνοι τίμιοι Έλληνες.

Οι τηλεδημοσιογράφοι είναι λαλίστατοι και καυστικότατοι όταν αναφέρονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους – και τις ξεσκίζουν-, αλλά δεν μπορούν να πουν πως ο άγριος και ανελέητος πόλεμος των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Κερατέας και οι απειλές εναντίον των πολιτών που δεν πληρώνουν διόδια γίνονται για τα συμφέροντα του κ. Μπόμπολα.

Όλοι οι Έλληνες είμαστε ένοχοι για τη χρεοκοπία, εκτός από τον κ. Μπόμπολα και τους άλλους καναλάρχες. Όλοι είμαστε κλέφτες, εκτός από τον Μπόμπολα και την παρέα του.

Ωραίοι είναι οι έλεγχοι που γίνονται σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά έχω μια απορία: Θα γίνει ποτέ έλεγχος στα κανάλια, στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα και σε άλλες τέτοιες φιλανθρωπικές οργανώσεις;

Θα ελέγξει ποτέ η κυβέρνηση τον κ. Μπόμπολα; Ή μήπως ο κ. Μπόμπολας είναι η κυβέρνηση;

Μήπως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι υπάλληλοι των μεγαλοεργολάβων; Έτσι είναι. Και πριν τη χρεοκοπία, και μετά τη χρεοκοπία.

Αλήθεια, υπάρχει έστω ένας δημοσιογράφος σε τόσα «ελεύθερα» κανάλια, σε τόσα «ελεύθερα» ραδιόφωνα και σε τόσες «ελεύθερες» εφημερίδες που να μπορεί να πει ή να γράψει πως πρέπει να γίνει έλεγχος και στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ;

Δεν υπάρχει. Ούτε ένας. Αυτός είναι ο λόγος που τα ΜΜΕ δεν έχουν καμία αξία πια.

Τα νέα ΜΜΕ θα πρέπει να έχουν αξιοπρεπείς εκδότες και αξιοπρεπείς εργαζόμενους.

Έχουν ηττηθεί και το ξέρουν. Έχουμε νικήσει, αλλά δεν το ξέρουμε.

Αν θέλεις να βοηθήσεις τους κατοίκους της Κερατέας, μην αγοράζεις το «Έθνος» και τα άλλα έντυπα του Μπόμπολα – μη λερώνεις τα χέρια σου με αίμα.

Αν θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια αντιστεκόμενοι στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους, μην αγοράζεις το «Έθνος» και τα άλλα έντυπα του Μπόμπολα.

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους.

Κι όμως, οι μπλόγκερ είχαν προειδοποιήσει τον Παπανδρέου πολύ καιρό πριν για τα ΜΜΕ – γράφτηκαν άπειρα κείμενα στα μπλογκ για τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Δεν τους άκουσε – ας πρόσεχε.

Πριν από 3 χρόνια, την 1η Μαρτίου του 2008 -όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση- είχα γράψει ένα κείμενο, το οποίο απευθυνόταν και στον κ. Παπανδρέου. Εντάξει, στο τέλος έκανα μια παρατήρηση που -ευτυχώς- διαψεύστηκε δυο χρόνια αργότερα, αλλά η ουσία του κειμένου είναι …διαχρονική.

Το ψαρέψαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: