Message

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

The Telegraph: Η Ελλάδα βρίσκεται 2 εβδομάδες πριν την χρεοκοπία!



Είναι το μόνο ξένο δημοσίευμα (εξ όσων γνωρίζουμε) το οποίο αναφέρει ότι 
η χρεοκοπία της Ελλάδας θα ανακοινωθεί την ημέρα που 
οι Έλληνες είπαν "Όχι" στον φασισμό, δηλαδή 
την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011


σ. Αφ: ΤΥΧΑΙΟ; Οχι άμα "κάποιοι" τα είχαν δει όλα κολιόμενα πριν 71 χρόνια!

Το εν λόγω λοιπόν δημοσίευμα, θεωρεί πως είναι η ιδανικώτερη στιγμή να πιαστούν οι αγορές στον "ύπνο" μιας και μεσολαβεί Σαββατοκύριακο ενώ την Δευτέρα και την Τρίτη πολλές Τράπεζες δεν λειτουργούν λόγω της θρησκευτικής αργίας των Αγίων Πάντων (σ. Αφ: για το εξωτερικό).

Ο κ. D.Hannan αφού κάνει μια κοινότυπη εισαγωγή υπενθυμίζοντας πως είχε προβλέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας πριν απο 18 μήνες, γράφει αυτό που όλοι εμείς οι αδαείς περί των οικονομικών έχουμε αντιληφθεί, ότι δηλαδή οι συνεχείς αναβολές της ΕΕ , φανερώνουν πως Ευρωπαίοι "εταίροι" μας, εγκαταλείπουν το καράβι.

Συνδέει την ημερομηνία της εθνικής μας επετείου με την πιθανή περίοδο στην οποία θα συμβεί η χρεοκοπία της Ελλάδας. Γράφει μάλιστα πως τώρα που Σλοβακία ενέκρινε το σχέδιο του νέου μεγάλου δανεισμού της Ελλάδας, ένα μεγάλο κομμάτι του κακού χρέους μπορεί να μεταφερθεί από τις τράπεζες στους φορολογούμενους. Όλα, εν ολίγοις, είναι σε ισχύ.

Τα αποθέματα των τοξικων ελληνικών ομολόγων πωλούνται, ο τύπος "τακτοποιείται", η μεσαία τάξη είναι αρκετά έτοιμη.

Θα βρούν μια ήρεμη περίοδο όταν κλείνουν οι αγορές.

Ένα Σαββατοκύριακο πέφτει στις 29-30 Οκτωβρίου, και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι τράπεζες έχουν αργία στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου (ημέρα των Αγίων Πάντων).

Η Ελλάδα έχει αργία την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου αφού γιορτάζει την εθνική της επέτειο μια ημέρα γνωστή ως Ημέρα του Όχι , μια μέρα που σίγουρα είναι μια καλή στιγμή για να πιάσει τις αγορές κοιμισμένες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: