Message

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ισραήλ: Προετοιμαζόμαστε για πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης


Για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης προετοιμάζεται η κυβέρνηση του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Yuval Steinitz.

Σημειώνεται ότι η Ευρωζώνη είναι ο προορισμός του 30% των εξαγωγών του Ισραήλ, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντική πηγή τουριστικών εσόδων για τη χώρα.
«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την πιθανότητα ότι ένα ή περισσότερα βασικά μέλη της Ευρωζώνη θα εγκαταλείψει την ένωση», τόνισε ο Steinitz, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg. 
«Αν διασπαστεί η Ευρωζώνη, θα πρόκειται για μία νέα κρίση. Διαθέτουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το χειρότερο σενάριο».
Παράλληλα ο Steinitz σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει τους εξαγωγείς και να δώσει κρατικές εγγυήσεις στον κλάδο στην περίπτωση διάσπασης της Ευρωζώνης.

«Αν καταρρεύσει το ευρώ, δεν κινδυνεύουν μόνο οι εξαγωγές αλλά και ο τουρισμός», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των Ευρωπαίων επισκεπτών θα μειωθεί ενώ την ίδια ώρα περισσότεροι Ισραηλινοί θα πηγαίνουν διακοπές στην Ευρώπη γιατί θα είναι φθηνότερα.


Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: