Message

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Σύγχρονος ασκητής για τα τεκταινόμενα κι επερχόμενα...



- «Εκπλήσσομαι από την αφασία του κόσμου! Ενώ βλέπουν ότι είναι θέμα λίγου χρόνου η πείνα, αυτοί συνεχίζουν να ζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτε... Ακόμη κι άνθρωποι που πιστεύουν στις προφητείες και ότι έφτασε ο καιρός αυτές να πραγματοποιηθούν νομίζουν πως θα έχουν χρόνο να ετοιμαστούν αργότερα... Αυταπατώνται!»

- «Καλό είναι ο καθένας χωρίς άγχος, να προετοιμάζεται για τις δύσκολες ημέρες...»

- «Μετά τις εκλογές του Απριλίου να δεις τι έχει να γίνει...»

- «Να μην φοβόσαστε ούτε για την Κάρτα του Πολίτη, ούτε για την χώρα! Ο Θεός σκέφτεται με τον δικό του τρόπο... Μπορεί π.χ. να κάνει έναν μεγάλο σεισμό και ποια Κάρτα του Πολίτη και ξεπούλημα της χώρας μου λες ύστερα...»

- Σε ρώτηση «πώς θα είναι η ζωή γέροντα μετά τα γεγονότα;» απάντησε

- «η ζωή θα είναι πάρα πολύ ωραία κι ο κόσμος θα ασχολείται κυρίως με πνευματικά θέματα. Ο Μοναχισμός θα αναδειχθεί σε πρωτοπόρο καθώς και τα μοναστήρια. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης γι' αυτό είπε ο Πατροκοσμάς "καλότυχος όποιος ζήσει μετά τον γενικό πόλεμο"... Θα ζήσουμε ένα όνειρο. Κουράγιο να περάσουμε τώρα την μπόρα και θα την περάσουμε!»

- «Γέροντα αυτά περί του ευσεβή βασιλέως Ιωάννη είναι αλήθεια;»

«Φυσικά και είναι! Πολύ πιθανό να είναι από τον εκκλησιαστικό χώρο, μπορεί ένας μοναχός... Θα δούμε... Πάντως αφού οι γέροντες Παΐσιος - Πορφύριος κι ο Πατροκοσμάς δεν αναφέρθηκαν σε αυτό το πρόσωπο καλά είναι κι εμείς να μην ασχολούμαστε για την ώρα... Θα 'ρθει η ώρα που θα τα δείτε...»

- «Να μην φοβόσαστε τίποτε! Πίστη στον Θεό και όλα θα πάνε καλά!» είπε χαμογελώντας κλείνοντας.


Άλλος γέροντας είπε:



- «Η μεγάλη πείνα θα κρατήσει κανένα ενάμιση χρόνο, αν και πιστεύω ότι κάποια λύση θα βρεθεί...»

- «Θα είναι όπως στην κατοχή. Πολύς κόσμος στις πολύ μεγάλες πόλεις που δεν θα καταφύγει στην επαρχία θα δυσκολευτεί πάρα πολύ...»

- «Η Αθήνα θα ερημώσει»

- «Σκοτεινοί κύκλοι προσπαθούν εκβιαστικά τώρα να φέρουν τον αντίχριστο. Δεν ήρθε όμως ακόμη ο καιρός γι' αυτόν! Θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν κάποιον αλλά θα αποτύχουν...»

- «Δεν θα μπορέσουν να επιβάλλουν την Κάρτα του Πολίτη. Και να ξεκινήσουν την έκδοσή της, μέχρι τότε σε κανέναν δεν θα χρησιμεύει και σε τίποτε. Μην την πάρετε»

- «Ο Έλληνας δεν κατάλαβε ακόμη τι έγινε, τι γίνεται και τι πάει να γίνει... Όταν το καταλάβει θα φοβηθεί το μάτι των ξένων με την αποφασιστικότητά του!»

- «Η πείνα θα μας ξυπνήσει από το σοκ στο οποίο βρισκόμαστε...»

- «Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε»

- «Μετάνοια κι ελπίδα χρειαζόμαστε κι αυτά τα δίνει η θρησκεία μας κι ο Χριστός»


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: