Message

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΥΘΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ...


Η υπερβολική "αγάπη" κάποιων για το περιβάλλον που ασθενεί καθώς και η ίδια "αγάπη" τους για τις κάμπιες της Μουτσαμπουντού (κάπου θα είναι και αυτή η χώρα) που άρχισαν οι κακόμοιρες να αδυνατίζουν και τους κόπηκε η όρεξη μετά την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη, που τελικά δεν ανέβηκε, αλλά ανέβηκε το διοξείδιο του άνθρακα κλπ κλπ κλπ... 

...ανοίγει δρόμο σιγά-σιγά στην "πράσινη αστυνομία" που θα αρχίσει να μετράει κατά πόσο και αν τα σπίτια μας είναι "πράσινα" άρα θα μπορούν να διεκδικούν ένα ενεργειακό πιστοποιητικό που κάποια στιγμή θα μας επιτρέψει, να το πουλήσουμε ή ενοικιάσουμε σε "καλή" τιμή ή ....να (παρα)μείνουμε σε αυτό! - διαφορετικά να πάρουμε το δρόμο για τις πλωτές πόλεις του συνωμοτικού σχεδίου Venus!  (δείτε σχετικές αναρτήσεις στον Αφυπνιστή)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
Ένα πολύ σημαντικό άρθρο που αντιγράφουμε από το blog "Κόκκινος Ουρανός" λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, στην Βοστώνη (άρα σε λίγο και στην Ευρώπη και αργότερα και στην Ελλάδα) άρχισαν να μετράνε την (Α)καταλληλότητα των σπιτιών με υπέρυθρες ακτίνες για να διαπιστώσουν θερμικές απώλειες...

Το άρθρο είναι από το Infowars και έχει μεταφράσει ο "Κ.Ο"
Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αεροφωτογραφίες και φωτογραφίες του δρόμου σε επίπεδο διάχυσης της θερμότητας στη Βοστώνη αποτελεί μέρος ενός συστήματος για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα προγράμματα βελτίωσης του ενεργειακού σπιτιού, καθώς και να οδηγήσει τους καταναλωτές σε πράσινες επιχειρήσεις.


Σύμφωνα με το CBS, το σχέδιο είχε διακοπεί μετά από τη δημόσια κατακραυγή για την παραβίαση του ιδιωτικού βίου, ότι δηλαδή «οι θερμικές κάμερες θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια". 

Περαιτέρω αντιρρήσεις εκφράστηκαν σχετικά με πιθανές παραβιάσεις της τέταρτης τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ (αλλά τι είναι αυτό έτσι κι αλλιώς;). Αξιωματούχοι αναφέρουν για τον "προγραμματισμό σχετικά με την κατανομή των φωτογραφιών και την ανάλυση μαζί με τους ιδιοκτήτες σπιτιού, και ήλπιζαν ότι τα ευρήματα θα αύξαναν την εγγραφή σε ενεργειακά προγράμματα καθώς επίσης και τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών."

(Σχ. ΚΟ: Οποιοδήποτε σώμα με θερμοκρασία υψηλότερη από το απόλυτο μηδέν (-273 β. C) εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία ή οποία εκφράζεται με τον συντελεστή εκπομπής ε. Για αυτό το λόγο η χρήση κάμερας θερμικής απεικόνισης είναι μία άριστη μέθοδος μέτρησης θερμικών μεταβολών. H θερμογραφία είναι μία ευρύτατα αποδεκτή τεχνολογία η οποία εφαρμόζεται σε διάφορα ηλεκτρολογικά και μηχανικά συστήματα στην βιομηχανία.
 Η Θερμογραφία μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού όπου βλάβες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλειες παραγωγής και, ενδεχομένως σε κίνδυνο των εργαζόμενων. Οι θερμικές μας κάμερες βοηθούν στον εντοπισμό των κτιριακών απωλειών ενέργειας και στην μείωση των δαπανηρών λογαριασμών θέρμανσης και ψύξης).

Το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, το οποίο βοήθησε να αναπτυχθεί η χρήση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση της ενέργειας, έχει ήδη χαρτογραφήσει θερμικά όλη την πόλη του Cambridge στη Μασαχουσέτη. Εκπρόσωποί του καυχώνται ότι αυτοματοποιημένες κάμερες που συνδέονται με οχήματα που θα συλλέγουν στοιχεία «παρόμοια με τον τρόπο που τα οχήματα του Google Street View έχουν αποκτήσει οπτικές εικόνες». Το διάρκειας 55 δευτερολέπτων βίντεο ρίχνει μια ματιά στο σύστημά τους.


Το πρόγραμμά τους έχει ως στόχο τον "εξορθολογισμό" της διαδικασίας ελέγχου του σπιτιού προσφέροντας στους καταναλωτές και τις ρυθμιστικές αρχές συγκεκριμένους αριθμούς να εργαστούν στοχεύοντας τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Το σχέδιο που θα λέγεται «κάνε δυνατό την ‘αναγνώριση της διαρροής ενέργειας» θα έχει:

Λογισμικό που θα μεταφράσει τις θερμικές εικόνες σε δεδομένα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της ενεργειακής απόδοσης, όπως οι εκτιμήσεις του κόστους για τις βελτιώσεις και τις αποδόσεις αυτών. Οι οικιακοί ενεργειακοί έλεγχοι, οι οποίοι μπορεί να είναι χρονοβόροι και δαπανηροί, συνήθως εντοπίζουν τοποθεσίες που χρειάζονται βελτίωση, αλλά δεν προσφέρουν τις προτάσεις σχετικά με το πιθανό κόστος και τα οφέλη από την αντιμετώπισή τους.


Περαιτέρω επικάλυψη αυτής της ατζέντας του ελέγχου της ενέργειας αποτελεί το “Infrared Training Center”, («Κέντρο Εκπαίδευσης Υπέρυθρων», μέρος της FLIR Systems, Inc (οι κατασκευαστές των υπέρυθρων καμερών). Σε τοποθεσία 38 μιλίων από τη Βοστόνη στη Βόρεια Billerica της Μασαχουσέτης, το Infrared Training Center προσφέρει σήμερα μια σειρά μαθημάτων στο επίπεδο 1 της θερμογραφίας και φαίνεται να εκπαιδεύεται για τη διενέργεια του ελέγχου στο σπίτι. Οι υποψήφιοι, δίνοντας 1850 δολάρια ανά κεφαλή για την πορεία, μαθαίνουν «πρακτικά» τις τεχνικές πάνω από τέσσερις ημέρες για να «συλλέγουν την ποιότητα των δεδομένων, ακριβείς μετρήσεις της θερμοκρασίας ... χρησιμοποιώντας υπέρυθρες κάμερες», καθώς και να αναλύουν θερμικές εικόνες και να ενσωματώνουν "εκθέσεις επιθεώρησης" σε μια βάση δεδομένων. Με άλλα λόγια, η ίδια διαδικασία που έχει συσταθεί από το MIT για το σχέδιο εικόνων θερμικής σάρωσης στη Βοστώνη.
(Σ. Αφ: Ορίστε και ελληνικές διαφημίσεις για υπέρυθρες κάμερες (και εδώ) και σχετική εκπαίδευση στις μετρήσεις κατά τα διεθνή πρότυπα!)
Παρόμοια τεχνολογία θερμικής απεικόνισης έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό από την αστυνομία για τον εντοπισμό εμπόρων ναρκωτικών ή άλλων εγκληματιών, από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις διάσωσης, τη βιομηχανία και σε άλλες εφαρμογές.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καλό, αλλά μόνο εάν απασχολούνται εθελοντικά μεμονωμένα σπίτια ή ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Συνδυάζοντας την Google-style πανταχού παρουσία και την επέμβαση στη ζωή των απλών ανθρώπων με πολιτικές παγίδευσης τύπου cap & trade πρόκειται ασφαλώς για μια συνταγή τυραννίας. 

Κοίτα πόσο άσχημα η TSA & η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας τα έχουν κάνει σχετικά με την «ασφάλεια» στα αεροδρόμια, με την πρότασή τους να χρησιμοποιούν κινητά συνεργεία ακτινογραφίας και συγκεκαλυμμένα να σαρώνουν πεζούς και επιβάτες αμαξοστοιχιών (μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων).

Αξιοποιώντας τα στοιχεία από τις θερμικές απεικονίσεις των σπιτιών μαζί με την υποχρεωτική πολιτική βελτίωσης (όταν και όπου εφαρμοστούν) θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για ένα γραφειοκρατικό κράτος-νταντά που προσπαθεί να πατάξει τη ‘κακή’ συμπεριφορά της κοινωνίας, ενώ απο-βιομηχανοποιεί το δυτικό κόσμο.


Το Infowars.com και οι αρθρογράφοι του προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι οι γραφειοκράτες θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σπιτιού και ενέργειας και ότι οι πολιτικές cap & trade είχαν επιβληθεί σε κρατικό επίπεδο. Αυτό που το Κογκρέσο απέτυχε να περάσει μέσω της νομοθεσίας έχει εφαρμοστεί στις ΗΠΑ με εκτελεστικό διάταγμα (όπως το EPA που επιβάλει περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα). Η Ατζέντα 21 και άλλες συμφωνίες έχουν επιβάλει παγκόσμιες περιβαλλοντικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί σε κάθε επίπεδο. Η αποτυχία να συμμορφωθεί κάποιος σε αυτές τις πολιτικές δεν σημαίνει μόνο δαπανηρά πρόστιμα, αλλά ενδεχομένως και αποκλεισμό από την πώληση ενός σπιτιού, ή εξαναγκασμό για να γίνουν βελτιώσεις.

έρχονται και στην Ελλάδα οι
Ενεργειακοί Επιθεωρητές....

Καθώς ο Tony Pacheco έγραψε το 2009:





Έλεγχος Σπιτιού: Μια ματιά στο μέλλον

Το νομοσχέδιο ορίζει ότι κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού θα λαμβάνει ενεργειακό έλεγχο. Τι είναι η ενεργειακή επιθεώρηση σπιτιού; Πρόκειται για μια διεισδυτική επίσκεψη από τους γραφειοκράτες στο Home Energy Team ή σε μια παρόμοια ομάδα.

Θα εξετάζουν και θα αναφέρουν τον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας απευθείας στο RESNET (Residential Energy Services Network). Τα φωτιστικά σώματα, τα σώματα υποδοχής, τα spa, το τζακούζι, τα παράθυρα, οι συσκευές, οι τοίχοι και οι στέγες όλα θα είναι υπό αναθεώρηση.

Ενεργειακοί έλεγχοι θα διεξάγονται σε όλο το σπίτι σας. Στο τέλος της επίσκεψης θα λαμβάνετε μια έκθεση και μια εκτίμηση. Η έκθεση θα επικεντρώνεται στις αλλαγές που πρέπει να κάνετε και η αξιολόγηση αυτή ονομάζεται βαθμολόγηση HERS (Home Energy Rating System).

Η RESNET θα πραγματοποιήσει τους ελέγχους μέσω εξουσιοδοτημένων εργοληπτών. Η RESNET έχει υιοθετήσει τα πρότυπα της Mortgage Industry National Home Energy Rating Standards. Τα πρότυπα που ορίζονται στις εθνικές διαδικασίες για τα δεδομένα της ενέργειας στο σπίτι.

Πολιτείες όπως το Texas έχουν ήδη βιώσει συνεχόμενες διακοπές ρεύματος που οφείλονται στα όρια της ενέργειας που επέβαλε η EPA.

Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η Austin Energy έχουν (στο Austin του Tέξας) εφαρμόσει ένα σχέδιο μείωσης του άνθρακα με τις περικοπές του άνθρακα σχεδόν διπλάσιες από εκείνες που συνιστώνται στο πλαίσιο του νόμου American Clean Energy and Security Act του 2009.

Η αριστοτεχνικά επιβαλλόμενη πίεση σχετικά με το κόστος της ενέργειας σε συστηματικό και ατομικό επίπεδο θα καταστεί πολύ επαχθής για να την αντέξει κάποιος. 

Συνδυάστε αυτές τις πολιτικές με τις δυνατότητες των ενεργειακών ελέγχων με θερμικές εικόνες και απαιτούμενες βελτιώσεις, και φαίνεται σαν ένας σύντομος δρόμος προς την δουλεία ή ίσως προς ένα στυλ Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δελτίο πόρων.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, θα σημάνει σίγουρα υψηλότερες τιμές της ενέργειας (ως εκ τούτου, κέρδη για τις εταιρείες) και μεγαλύτερη πίεση για την υιοθέτηση και την ανταπόκριση στα "πράσινα" ενεργειακά στάνταρ.

Του Aaron Dykes - Infowars.com / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: