Message

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"ΥΠΟΠΤΟ" ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΟΥ...

Οπως μπορείτε να δείτε στα properties του κειμένου του μανιφέστου του Νορβηγού δράστη της στυγερής τραγωδίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, φαίνεται ότι το κείμενο δημιουργήθηκε  μιά μέρα μετά την βομβιστική ενέργεια και την σφαγή των αθώων ανθρώπων στην παιδική κατασκήνωση.

Το μανιφέστο του Νορβηγού!
(πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση)

Η ημερομηνία δείχνει Σάββατο 23 Ιουλίου, ενώ οι επιθέσεις έγιναν την Παρασκευή 22 Ιουλίου, και ο δράστης συνελήφθει σχεδόν αμέσως.

Είχε προγραμματίσει τη δημοσίευση για την επομένη, έχοντας τόση σιγουριά ότι τα πράγματα θα γίνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ή είναι «μαϊμού» το μανιφέστο;

Ακόμα, σε πλήρη αντίθεση με την "αντι-ισλαμική" ιδεολογία του Νορβηγού έρχονται διάφορα "ίχνη" του που άφησε κατά καιρούς (και άρχισαν να χάνονται μετά την τραγωδία) σε Blogs και social networks ο οποίος εμφανίζεται:
  • Ως «ακτιβιστής» και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.
  • Ως «ένθερμος αντιρατσιστής», που κατηγορούσε όποιον προέβαινε σε φυλετικές διακρίσεις!
  • Με δεκάδες σχόλια του σε “συντηρητικά” φόρουμς, όπου ξιφουλκούσε εναντίον νεοναζιστών και ρατσιστών, διωκτών ομοφυλοφίλων!
  • Ότι θεωρούσε απαραίτητη την δικαίωση των ομοφυλοφίλων και την εξάλειψη του ρατσισμού για να “...περάσει η δράση στο επόμενο επίπεδο!”


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
Γιατί άρχισαν να ...χάνονται τα σχόλια του Νορβηγού από τα διάφορα sites;
Γιατί το κείμενο-μανιφέστο φέρεται να γράφτηκε μία μέρα μετά τα επεισόδια;
Γιατί η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών;

Οψόμεθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: