Message

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ....Σήμερα θα ήθελα να σας πω ορισμένα πράγματα που θα έκανα αν ήμουν πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Και επειδή δεν αναμένω να πραγματοποιηθεί στο ελάχιστο αυτό το παιδικό μου όνειρο, μην τρομάξετε και πολύ με αυτά που θα διαβάσετε, διότι δεν θα έχω την ευκαιρία να τα πραγματοποιήσω.


Καταρχάς το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να κόψω τα περιττά έξοδα και τις μεγάλες απολαβές ορισμένων. Και που αλλού πιο εύκολα από να το κάνει κάποιος αυτό από το ασφαλιστικό.

Άρα το πρώτο πράγμα που θα έκανα είναι να καθιερώσω την ανωτάτη σύνταξη στα όρια του βασικού μισθού. Και αν σας ανησυχεί το πώς θα ζήσουν οι συνταξιούχοι, καλύτερα να ρωτάτε πως ζουν αυτοί που παίρνουν το βασικό μισθό. Για αυτούς πρέπει να ανησυχείτε και όχι για τους συνταξιούχους. Θα ενοποιούσα όλα τα ταμεία και σύνταξη θα έπαιρναν μόνο όσοι έχουν ανάγκη... ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει ή όχι. Οι εισφορές που πληρώνονται έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και δεν είναι κουμπαράς. Που σημαίνει ότι αν κερδίσεις στο Λοττο δεν δικαιούσαι να πάρεις μια (όταν και άμα μεταπηδήσουμε σε ένα κεφαλοποιητικό σύστημα, αυτό θα αναθεωρηθεί).

Το δεύτερο πράγμα είναι ότι θα μείωνα κατά 15% τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και θα μείωνα τουλάχιστον κατά 100.000 τις θέσεις εργασίας. Και επειδή έχω μειώσει τις συντάξεις, δεν θα χρειαστεί να έχω και τόσο μεγάλες εισφορές. Άρα το κέρδος μου από εκεί θα ήταν κάπου 35% τουλάχιστον.

Το επόμενο που θα έκανα θα ήταν να πουλήσω μέσω πλειστηριασμού οτιδήποτε επιχειρήσεις είχα σαν κράτος στην κατοχή μου. Κάτι παρόμοιο έκανε ο πρωθυπουργός της Βραζιλίας μέσα σε ένα απόγευμα. Και μετά από αυτές, σειρά θα είχαν όλα τα κρατικά νοσοκομεία. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση θα τα έδινα και δωρεάν. Είτε στο Ιατρικό Κέντρο ή σε κάποιον άλλο ικανό να τα διαχειριστεί. Το κέρδος θα ήταν ότι κόσμος να έχει πολύ καλύτερες υπηρεσίες και εγώ θα γλίτωνα ένα σωρό λεφτά κάθε χρόνο. Με λίγα λόγια το κέρδος θα ήταν διπλό.

Το επόμενο θα ήταν να καταργήσω όλα τα δημαρχεία στην πόλη των Αθηνών και να κάνω έναν μεγάλο δήμο. Το κέρδος για τους φορολογούμενους σε αυτή την περίπτωση θα είναι τεράστιο. Έχουμε πάνω από 50 δημάρχους στην Αθήνα (βάλτε και τους σύμβουλος και όλη την υπόλοιπη γραφειοκρατία και μαζεύουμε έναν ολόκληρο στρατό) τη στιγμή που η Νέα Υόρκη έχει μόνο έναν. Αμέτρητοι γραφειοκράτες θα έμειναν χωρίς δουλειά. Και επειδή οι δήμαρχοι δεν μπορούν να αποζημιωθούν από το ταμείο αεργίας, δεν θα μου κόστιζε και τίποτα και θα εξοικονομούσα και ενώ σωρό ευρώπουλα. Και βέβαια ίσως θα μπορούσα να ρίξω και τα δημοτικά τέλη... για να μην γκρινιάζει ο κόσμος.

Θα έκλεινα την Ολυμπιακή Αεροπορία και θα μοίραζα δωρεάν τα αεροπλάνα σε 3-5 διαφορετικές εταιρείες που μπορούν να αποδείξουν ότι μπορούν να τα διαχειριστούν. Όχι μόνο θα γλίτωνα ¬ 200 εκατ. το χρόνο, αλλά θα γλίτωνα και από τις απεργίες κάθε τόσο και λιγάκι.

Η αστυνομία δεν θα παρευρισκόταν πια στα γήπεδα τις Κυριακές. Αν οι ομάδες θέλουν κάποια τάξη, ας την πληρώσουν οι ίδιες. Η αστυνομία έχει άλλες δουλειές.

Με τα χρήματα που θα εξοικονομούσα από όλα αυτά και πολλά άλλα, θα έχτιζα μια καινούργια φυλακή με σύγχρονες προδιαγραφές για να έχω κάποιο μέρος να βάλω όλους αυτούς που δικάζονται με αναστολή! Και τότε θα ήθελα να δω πόσοι θα εξακολουθούν να κάνουν αυτά που κάνουν.

Θα καταργούσα τον Άρειo Πάγο και το συμβούλιο της επικράτειας και θα έφτιαχνα ένα καινούργιο ανώτατο δικαστήριο από το μηδέν.

Θα καταργούσα τους επαγγελματίες ενόρκους. Ένορκοι από δω και μπρος θα ήταν όλοι οι ψηφοφόροι που είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Παράλληλα βέβαια θα άλλαζα και όλο το νομικό σύστημα από τη ρίζα του.

Θα έδινα πολλά προνόμια στους πολύτεκνους. Και θα έδινα κατώτατη σύνταξη ¬700 σε κάθε μητέρα με ανήλικα παιδιά που ο σύζυγος πέθανε σε εργατικό ατύχημα... αυξημένο κατά ¬200 το μήνα για κάθε επιπλέον παιδί.

Θα διπλασίαζα τον φόρο στα τσιγάρα για να μειωθεί το κάπνισμα (θα γλίτωνα τεράστια λεφτά σε περίθαλψη κάθε χρόνο) και με τα λεφτά που οικονομούσα θα επιδοτούσα την έρευνα και την ανάπτυξη στο πανεπιστημιακό επίπεδο.

Παράλληλα, όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα τα έκανα ανεξάρτητα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα... χωρίς να τους δίνω φράγκο! Ο καθένας θα χρεώνει ό,τι θεωρεί απαραίτητο για την διαιώνιση του ιδρύματος. Έτσι λοιπόν οι φοιτητές θα το εκτιμούν περισσότερο και οι διοικήσεις θα έκαναν κουμάντο με βάση τους νόμους της αγοράς. Εννοείται βέβαια ότι θα έπαιρναν υποτροφία και κρατική επιχορήγηση όσοι δεν έχουν λεφτά και είναι καλοί μαθητές.

Όλα τα σχολεία θα περνάγανε στην δικαιοδοσία των τοπικών δήμων... τέρμα το υπουργείο παιδείας και ο οργανισμός σχολικών κτιρίων. Οι δήμοι θα αποφασίζουν κατευθείαν τι χρειάζονται και τι όχι τα σχολεία στην περιοχή τους. Θα έδινα κονδύλια απευθείας σε αυτούς και θα καταργούσα την ενδιάμεση γραφειοκρατία.

Θα μείωνα την φορολογία στις επιχειρήσεις στο 10% από τον πρώτο χρόνο (καταργώντας παράλληλα την προκαταβολή φόρου). Επίσης θα καταργούσα κάθε φόρο προς τρίτους και κάθε χαρτόσημο. Και βέβαια αυτό τον ηλίθιο φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου. Παράλληλα, όποιος καταδικαστεί για φοροδιαφυγή θα πήγαινε φυλακή χωρίς αναστολή και πληρωμή... στις καινούργιες φυλακές που μόλις θα έφτιαχνα. Με λίγα λόγια θα έπεφτε βούρδουλας.

Θα έδιωχνα όλους τους εφοριακούς και το ΣΔΟΕ και κάθε άλλο χαζό γραφειοκρατικό ανήμπορο όργανο και θα τα έφτιαχναν από την αρχή. Οι εφοριακοί θα οπλοφορούσαν και οι ειδικοί πράκτορες της επιτροπής κεφαλαιαγοράς επίσης.

Αν τρομάξατε μην ανησυχείτε. Διότι όχι μόνο δεν θα γίνω πρωθυπουργός, αλλά και δεν θα βρεθεί κανένας σε αυτή τη χώρα με το θάρρος να κάνει αυτά που μόλις διαβάσατε πολύ σύντομα.


πηγή


σ. ΑΦ: 
Δηλαδή μόνο εσύ και εγώ και όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι έχουμε ιδέες να πάμε τον τόπο μπροστά; Οι βουλευτές, οι υπουργοί, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατάφεραν ποτέ να γεννήσει το μυαλό τους μια ιδέα; να λύσουν έστω 1 πρόβλημα;

Την απάντηση την ξέρουμε όλοι ΕΜΕΙΣ, ΑΥΤΟΙ και οι ΑΛΛΟΙ το ίδιο καλά!!!

Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ !!! - ΤΟ ΜΠΟΥΡΛΟΛΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: