Message

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Δ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΤΑ ΤIΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΩΣ...

...και εφημερίδες διαβάζουμε (σχεδόν όλες), και τα περισσότερα blog διαβάζουμε και εκπομπές λόγου ακούμε και βλέπουμε στα ελληνικά media αλλά ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ με ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ!!!

Επειδή εμείς στον Αφυπνιστή πιστεύουμε ότι και η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να έχει τον δικό της "Πούτιν" παρακάτω παρουσιάζουμε την ...μυστική συνταγή της επιτυχίας γραμμένη απ' τον Δημοσθένη Λιακόπουλο!

Και επειδή μας διαβάζουν και κάποιοι φίλοι πολιτικοί, αν τυχόν δεν είδαν την ανάρτηση στο liako.gr ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Φίλοι και φίλες
επιθυμώ να γνωρίζετε ότι:

1. Αν δεν πέσουν οι φόροι των επιχειρήσεων στο 10% δεν πρόκειται να έρθει οικονομική ανάκαμψη, διότι κανείς Έλληνας ή ξένος δεν θα στήσει δουλειά στην Ελλάδα.Προσοχή, όχι 15%, αλλά 10%, όσο έχουν όλες οι γειτονικές χώρες.

2. Οι επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν για να εργάζονται οι εργαζόμενοι και για να παίρνει εισφορές το ΙΚΑ και φόρους το κράτος, αλλά για να κερδίζει ο επιχειρηματίας. Τα άλλα έρχονται παρεπιπτόντως και λόγω λογικής ανάγκης.
Η σοβιετικού τύπου νοοτροπία, στο τελευταίο σοβιετικού τύπου κράτος στον κόσμο, δηλαδή το ελληνικό, μας κρατάει μίζερους και επισήμως κομπλεξικούς.
3. Οι φόροι των μερισμάτων, δηλαδή των κερδών των επιχειρήσεων που μοιράζονται στους συνεταίρους,  πρέπει  να είναι μηδενικοί, ώστε το σύνολο του φόρου, να μην περνά το 10%.

4. Ο φόρος που θα πληρώνει ο κάθε Έλληνας που είναι υπάλληλος (δημόσιος ή ιδιωτικός), ή συνταξιούχος, ή  που κάνει ελεύθερο επάγγελμα (όχι επιχείρηση) πρέπει να είναι 10%, άσχετα με το πόσα χρήματα βγάζει.
Το σοβιετικού τύπου κομπλεξικό καθεστώς, του να δίνει κανείς μεγαλύτερο ποσοστό φόρου αν βγάζει περισσότερα, κλίμακα δηλαδή, οδηγεί όπως κάθε υψηλός φόρος  στη φοροδιαφυγή.
Δ. Λιακόπουλος
Το σκεπτικό δηλαδή του να δώσει 45% φόρο κάποιος που βγάζει 100.000 ευρώ, και μόνο 10% κάποιος που βγάζει 10.000 ευρώ, ώστε ο πολλά κερδίζων να δώσει περισσότερα, είναι βλακώδες, αφού ούτως ή άλλως, αυτός που βγάζει 100.000 με 10% θα δώσει 10.000 φόρο σε σχέση με τα 1.000 ευρώ που θα δώσει αυτός που βγάζει 10.000 ευρώ.
Το κομπλεξικό αυτό καθεστώς, οδηγεί το σύνολο σχεδόν των ελεύθερων επαγγελματιών στο να φοροδιαφεύγουν γιατι δεν δέχονται να μοιράζονται τους κόπους τους με το κράτος και το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων και των συνταξιούχων που κάνουν δεύτερη απογευματινή δουλειά να την κάνουν μαύρη και το κράτος να μην παίρνει τίποτε.
Κάθε έσοδο επομένως, είτε έρχεται από επιχείρηση, είτε έρχεται από ελεύθερο επάγγελμα είτε έρχεται από σύνταξη, είτε από εξαρτώμενη εργασία να φορολογείται με το ίδιο ποσοστό. 10%
5. Οι μισθοί και οι συντάξεις στο δημόσιο, κακώς μειώθηκαν τόσο πολύ. Δεν υπάρχει όφελος κανένα, αφού η πληγή του δημοσίου, δεν είναι το σύνολο των υπαλλήλων του, αλλά ολόκληροι οργανισμοί όπου διορίζονται οι γνωστοί και ρουσφετολήπτες των πολιτικών που μαζεύουν ψήφους.
Δηλαδή, έπρεπε να μειωθούν οι υπέρογκοι μισθοί πολλών δεκάδων χιλιάδων δημοσίων και να κλείσουν κάποιες δεκάδες χιλιάδες άχρηστων οργανισμών ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΧΤΗΚΑΝ, αντί να γίνει η σφαγή των εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων με αποτέλεσμα να πέσει η κατανάλωση στην αγορά και το κράτος να χάσει φόρους.
6. Κακώς υπάρχουν φοροαπαλλαγές. Να καταργηθούν όλες.

7. Να υπάρχουν μόνο επιδόματα για τεκνογονία. Τίποτε άλλο.

8. Να υπάρχει άγριο πόθεν έσχες από το πρώτο ευρώ. 
Τώρα δεν υπάρχει διότι το σοβιετικού τύπου κράτος, γνωρίζει ότι με τους υπέρογκους φόρους, υπάρχει υπέρογκη φοροδιαφυγή. Με 10% γενικό φόρο κανείς δεν θα έχει λόγο να κλέβει.
9. Οι λογιστές θα πρέπει να είναι όλοι ορκωτοί και υπεύθυνοι να ελέγχουν τον πελάτη τους ώστε να είναι νομότυπος.

10. Να καταργηθεί η γάγγραινα του ταμείου ανεργείας που οδηγεί στη μαύρη εργασία. Όλοι σχεδόν οι λαμβάνοντες το ταμείο ανεργείας κάνουν και μία μαύρη δουλειά.
Να δημιουργηθεί ταμείο αλληλεγγύης που θα βοηθά πράγματι αυτούς που έχουν ανάγκη.
11. Να βελτιωθούν κι άλλο οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επιθεωρήσεις εργασίας και οι υπάλληλοί τους να μετατραπούν σε ελεγκτές μαύρης εργασίας.
Δεν είναι δυνατόν να αντέξει μία  νόμιη καθ΄ όλα επιχέιρηση, τον ανταγωνισμό εκείνων που δεν πληρώνουν τις σοβιετικού τύπου εισφορές στο ΙΚΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Θα πρέπει το σώμα δίωξης μαύρης εργασίας να ασχολείται με τους "μαύρους" και να μην ασχολείται με σοβιετικού τύπου διατάξεις που ήδη δυστυχώς υπάρχουν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Γνωρίζετε ότι οι επιθεωρήσεις εργασίας δεν αναγνωρίζουν και δεν επιτρτέπουν άδειες εργαζομένων (σύμφωνα με το νόμο), κάτω από 10 μέρες; Και ρωτάει κανείς, τι γίνεται με ένα εργαζόμενο που ξαφνικά του τυχαίνει κάτι ανθρώπινο και δεν πάει στη δουλειά του για μία ή δύο μέρες; Τί κάνει; Πάπαλα.

Γνωρίζετε ότι αν ένας εργαζόμενος αργίσει να πάει στη δουλειά του για μία ώρα επειδή κάτι του έτυχε, δεν επιτρέπεται να καθίσει περισσότερο στη δουλειά του για να την αναπληρώσει; Ξανά πάπαλα. Γιατί αν μπεί μέσα η επιθεώρηση και βρει κάποιον εκτός ωραρίου θα πληρώσει πρόστιμο του κερατά η επιχείρηση.

Γενικά χρειάζεται απλούστευση όλων των νόμων και των διατάξεων στη φορολογία και τα εργασιακά. Αν δεν γίνει αυτό άμεσα τότε το κράτος δεν θα έχει κανέναν άλλο να αρμέξει. Οι αγελάδες έφυγαν για Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Εδώ έμειναν εκείνοι που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και εκείνοι που δεν ενοχλούνται από τους μεγάλους φόρους, διότι διαρκώς φοροδιαφεύγουν και ποτέ δεν πληρώνουν τίποτε.

Μετά τιμής και αγανακτήσεως
Λιακόπουλος Δημοσθένης

Δεν υπάρχουν σχόλια: