Message

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Πειραιώς Σεραφείμ - Μασονικές Στοές Ελλάδος: Η απάντηση των δευτέρων...


Εξελίξεις έχουμε στο αίτημα του Μητροπολίτη Πειραιώς για το κλείσιμο των "μασωνικών στοών".

Εστάλησαν δύο εξώδικα διαμαρτυρίας από την Μεγάλη Στοά και το Τεκτονικό ίδρυμα, που με τον τρόπο αυτό έπαυσαν να έχουν χαμηλούς τόνους και από την αφάνεια, πέρασαν στο προσκήνιο.1ον - ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΟΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Μεταξύ των άλλων η «Μεγάλη Στοά» αρχικά αναφέρει:

«Ο καθ’ ου, Μητροπολίτης Πειραιώς, άσκησε ενώπιον του Δικαστηρίου σας, την από 23.4.2010 και αριθμό καταθέσεως 3465/3.5.2010 αίτησή του, με την οποία αιτείται να υποχρεωθεί ο Υπουργός των Οικονομικών να προκαλέσει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την ακύρωση του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ισχυριζόμενος ότι τούτο, παρεξέκλινε του σκοπού του και ασχολείται με την «ίδρυση, λειτουργία και συντήρηση Μασονικών Στοών, την προώθηση της λατρείας του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος (Μ.Α.Τ.Σ.) και ότι, υπό τον μανδύα του Ιδρύματος, λειτουργεί ως θρησκεία, την θρησκεία του Μασονισμού ή Τεκτονισμού ή Ελευθεροτεκτονισμού, άλλως την θρησκεία του Σατανισμού, η οποία δεν καλύπτεται από το άρθρο 13 του Συντάγματος, διότι αντίκειται στη δημόσια τάξη».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι  δεν πρόκειται για  «μυστική οργάνωση», αλλά «κλειστή» και  απαριθμεί και κάποια από τα μέλη τηςπου όμως είναι όλοι νεκροί και δεν μπορούν να διαψεύσουν την συμμετοχή τους:

«…οι Έλληνες Τέκτονες απέδειξαν έμπρακτα καθ’ όλην τη δύο αιώνων πορεία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο, την αγάπη τους προς την πατρίδα και την ακλόνητη εθνική τους συνείδηση.
Από τους αείμνηστους Τέκτονες ιδρυτές της «Φιλικής Εταιρείας» Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην Εθνική Παλιγγενεσία, μέχρι τους πρωτεργάτες των μετέπειτα Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, με πιο διάσημο τον ήρωα Παύλο Μελά, μέχρι τους δύο στυλοβάτες της ελληνικής Δημοκρατίας Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και μέχρι τους συντελεστές του υπερόχου Ελληνικού Έπους του 1940-41 Βασιλέα Γεώργιο Β’ και πρωθυπουργό της Χώρας Ι. Μεταξά,
οι Έλληνες Τέκτονες, γνωστοί και άγνωστοι, μαζί με όλους τους λοιπούς ακραιφνείς Έλληνες, δεν έπαυσαν να συμβάλλουν από όπου είχαν και έχουν ταχθεί, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στο μεγαλείο της πατρίδος μας».
«…Αλλά και γίγαντες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, όπως οι αείμνηστοι Οικουμενικοί Πατριάρχες Ιωακείμ Γ’, Μελέτιος (Μεταξάκης), Βασίλειος Γ’ και Αθηναγόρας, οι Πατριάρχες Αλεξανδρείς Φώτιος και Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Βενέδικτος, ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσόστομος Β’ (Χατζησταύρου), οι Μητροπολίτες Τραπεζούντος Χρύσανθος, Φλωρίνης Βασίλειος και Αυστρίας Χρυσόστομος Τσίτερ υπήρξαν ενσυνείδητοι Τέκτονες».

2ον - ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΤΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Μεταξύ των άλλων αναφέρει (δίνουμε αποσπάσματα):

«Το μόνο κοινό μεταξύ ημών, ως Ιδρύματος, και της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, ως ενώσεων προσώπων, είναι ότι το Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, εκλεγόμενο ανά τριετία, υπό των αντιπροσώπων των εν Ελλάδι Τεκτονικών Στοών, αποτελεί ταυτόχρονα την διοίκηση (Αδελφάτο) του Τεκτονικού Ιδρύματος (άρθρο 2 Οργανισμού), ως είναι δε γνωστό η διοίκηση του Ιδρύματος δύναται είτε βάσει της ιδρυτικής πράξεως, είτε δυνάμει του νόμου, να ανατίθεται σε άλλη αρχή ή διάφορα φυσικά πρόσωπα (Τούση, Νομικά πρόσωπα, σελ. 152)».

«Περί όλων αυτών των απαραδέκτων ύβρεων και κατηγοριών του καθ’ ου η Διοίκησης του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ πραγματικά θλίβεται, όταν η τροφός και μήτηρ ημών Εκκλησία, βάλλεται έξωθεν και έσωθεν, τόσο από λαϊκούς όσο και από θεσμικούς Ιεράρχες, που αποβλέπουν με τον στέφανο του αντιμασονισμού, να αναδειχθούν εις την κορυφή της Ιεραρχίας, με μόνα πιθανώς προσόντα την μισαλλοδοξία, τον σκοταδισμό, τον μεσαιωνισμό – φανατισμό και φονταμενταλισμό».

«Τι άλλωστε αποσκοπεί και επιδιώκει ο καθ’ ου με την ένδικο αίτησή του, με τις αναφερόμενες, αναχρονιστικές και αντιδραστικές δηλώσεις του και τα εκάστοτε ξεσκεπάσματά του κατά του ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ και κατά του Τεκτονισμού, όταν γνωρίζει ότι ο βασικός σκοπός μας είναι η προσφορά στον άνθρωπο, στην προαγωγή της ηθικής, πνευματικής και υλικής ζωής. Όταν γνωρίζει ότι ο τεκτονισμός είναι θεσμός παγκόσμιος, που στην Ελλάδα έχει μία ζωή, πλέον των 200 ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων στις τάξεις του Τεκτονισμού, υπηρέτησαν και εθήτευσαν πνεύματα γιγάντια της πνευματικής, οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, όπως οι Πρωθυπουργοί Επαμ. Δεληγιώργης, Δημήτριος Γούναρης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Ιωάννης Μεταξάς, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Λούβαρης και Λεωνίδας Φιλιππίδης…».
«…οι Πατριάρχες Χρυσόστομος Σμύρνης, Βενέδικτος Κανελλόπουλος, Αθηναγόρας, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παύλος Μελάς και πλειάδα άλλων που εργάσθηκαν για την διατήρηση του Ελληνισμού, μέσω των Τεκτονικών Στοών, που από το 1904 ίδρυσαν στην Βόρειο Ελλάδα και αργότερα με την Φιλική Εταιρεία, έργο καθαρά των Τεκτόνων, συνετέλεσαν στην αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού».
ο Αρχ. Μιχαήλ ...εξηγεί το όνειρο
στον "Μέγα Αρχι-Τέκτονα"!!!
:-)
ΣΧΟΛΙΑ (από Δ. Λιακόπουλο):
Μην νομίσετε ότι τα αποσπάσματα αυτά είναι γεμάτα ψεύδη, όπως θα νόμισαν κάποιοι, επειδή οι "κακοί Μασώνοι" αντέδρασαν κατά του πατριώτη Μητροπολίτη. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, ότι είναι και γεμάτα αλήθειες!

Η ελληνική επανάσταση, ο αγώνας για την Μακεδονία, αλλά και τα γεγονότα της Μικράς Ασίας, δεν έγιναν επειδή κάποιοι Έλληνες ξεσηκώθηκαν "ΑΥΘΟΡΜΉΤΩΣ" και μπόρεσαν να πετύχουν το ακατόρθωτο...

Απλά ο πόλεμος μεταξύ της Λευκής και της Μαύρης Αδελφότητας, έδωσε και στην Ελλάδα ωφέλη αλλά και δεινά.

Δεν πιστεύω ότι ψεύδονται όταν λένε ότι μέλη τους πρωτοστάτησαν στους αγώνες.

Ποιοί νομίζετε ότι πρωτοστατούν σήμερα στα "απελευθερωτικά" κινήματα;

Ποιοί νομίζετε ότι στήριξαν την γαλική επανάσταση; ποιοί στήριξαν την ολανδική επανάσταση; ποιοί στήριξαν την αμερικανική επανάσταση; Οι ίδιοι στήριξαν και την ελληνική. 

Ήταν η επανάστασή μας δικιολογημένη και ηρωικά πολεμήσαμε, αλλά χωρίς την στήριξη των κοσμοεξουσιαστών της Λευκής Αδελφότητας, που ήθελαν να καταρργήσουν τις βασιλείες της Μαύρης  και να φέρουν τσιράκια δικά τους, στις δήθεν σημερινές δημοκρατίες, δεν θα γινότανε τίποτε.

Στην Ελλάδα κουμάντο έκανε ο Σουλτάνος για λογαριασμό της Μαύρης Αδελφότητας. Για να δημιουργήσει η Λευκή Αδελφότητα ένα κράτος που θα το ελέγχει, δηλαδή το ελληνικό, (το ψευτορωμαίϊκο, όπως λέει και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός), έβαλε άτομα που μπορούσε να τα ελέγχει, καθώς και άλλα που μπορούσε να εκμεταλεύεται την φιλοπατρία τους, (Κολοκοτρώνης) και την κατάλληλη στιγμή, όταν οι Τούρκοι είχαν ουσιαστικά καταστείλει την ελληνική επανάσταση, έστειλε το στόλο των τσιρακιών της από τη Δύση για να χτυπήσει τους Τούρκους.

Αργότερα, φρόντισε να βοηθήσει τους Έλληνες, αφού  θεωρούσε ότι ελέγχει τον Βενιζέλο, για να πάρουν την Μακεδονία και βεβαίως το μεγάλο έπαθλο, τη Θεσσαλονίκη, το αρχαίο Αραντίς.

Από την άλλη μεριά, αφού όλοι λένε ότι οι μεγαλοπαπάδες είναι μασώνοι, γιατί στενοχωριούνται μερικοί, όταν τα επίσημα ιδρύματά τους το επιβεβαιώνουν;

Ξυπνείστε επιτέλους
Δ. Λ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Σεραφείμ είναι ένας φανατισμένος ημιμαθής. Ποιος τον παίρνει στα σοβαρά;

Ανώνυμος είπε...

Θα δείξει... Τί όμως από τα παραπάνω δείχνει ημιμάθεια; γιατί όσο αφορά τον φανατισμό θέλει πολύ κουβέντα που δεν γίνεται σε 1-2 σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

PIOS PERNEI TON SERAFHM STA SOBARA? H ELLHNES!!TO AKOYSATE PALIOLAMOGIA...

Ανώνυμος είπε...

brabo pater serafhm!!!o xristos mazh soy,kayta ta lamogia..

Κωνσταντίνος Μαυρίκος είπε...

Προς Ανώνυμους:

Είμαι ένας γραμματισμένος που σέβεται και τιμά τον π.Σεραφείμ Πειραιώς. Και σας πληροφορώ ότι είμαστε παρά πολλοί μορφωμένοι που έχουμε αηδιάσει για την Μασσωνία, την Μπίλντεμπεργκ και όλες τις διαολο-ενώσεις που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι η κυριαρχία με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση.

Κωνσταντίνος Μ. Οικονομολόγος