Message

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Τί συμβαίνει τελικά με τον ήλιο ;

Το Χόλυγουντ βγάζει όλο και περισσότερες ταινίες και ντοκυμαντέρ πάνω στο σενάριο του γιγαντιαίου ηλιακού παλμού που καταστρέφει όλο τον πολιτισμό μας και μας στέλνει μονομιάς "πίσω" στη λίθινη εποχή…


Με την ευκαιρία θα έλεγα ότι το Χόλυγουντ είναι πολύ φλύαρο τα τελευταία χρόνια πάνω σε θέματα που θα έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε αλλά κανείς δεν μας μίλησε ποτέ γι' αυτά. Μια δεύτερη ματιά στις παραγωγές του, αν ξέρεις να ερμηνεύσεις τις εικόνες, θα σε κάνουν να τρομάξεις με το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας και δεν το βλέπουμε! Δείτε εδώ το βίντεο από σχετικό παλαιότερο άρθρο μας.

Στη NASA και στην ROSKOSMOS όμως, δεν κλείνουν μάτι με αυτά που συμβαίνουν στον ήλιο.
Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται γύρω του "συμπυκνώσεις" στο μέγεθος της Γης και οι απόψεις για το ότι ο ήλιος λειτουργεί σαν μία ηλεκτρική και όχι πυρηνική μηχανή αρχίζουν να αυξάνονται. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ήλιος, αντιστρέφει την πολικότητα του κάθε 11 χρόνια σαν ένα καθαρά φυσικό φαινόμενο, δημιουργόντας έτσι έντονη ηλιακή δραστηριότητα η οποία επηρεάζει λίγο ή πολύ οτιδήποτε πάνω στη γη. Αν κόψετε για παράδειγμα τον κορμό ενός δέντρου εγκάρσια, θα παρατηρήσετε πιο έντονες αυλακώσεις τις χρονιές του 11ετούς κύκλου του ήλιου. Στην μεταξύ όμως δύο τέτοιων κύκλων περίοδο, ο ήλιος έχει πάντα μια πιό ήρεμη δραστηριότητα. 


Το τοπικό μας άστρο λοιπόν αρχίζει να ζωντανεύει τουλάχιστον ως προς τον 11ετή κύκλο του. Αυτό όμως είναι ένα γνωστό φαινόμενο για εμάς. Τί καινούριο μπαίνει στο παιχνίδι που δεν γνωρίζουμε; 

Τους τελευταίους μήνες, ο ουρανός ήταν αμείλικτος απέναντί μας. Κατεγράφησαν εξαιρετικά ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που προκάλεσαν τρομερές μαγνητικές καταιγίδες που συνήθως στους ανθρώπους προκαλούν πονοκεφάλους και καρδιακά επεισόδια. Μάλλον δεν σχετίζονται 100% με το γνωστό κύκλο του ήλιου.

Οι αστρονόμοι άρχισαν να τρομάζουν τον κόσμο λέγοντας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή του ηλιακού ξυπνήματος. Οι πρόσφατοι ...και οι αμέσως επόμενοι (αν ποτέ γινουν) σεισμοί αποδόθηκαν κατά ένα μέρος σε αυτή την δρατσηριότητα του ήλιου. Γιατί;

Τώρα είναι η σειρά του φυσικού (;) δορυφόρου της Γης, την σελήνη,  να φέρει μια άλλη έκπληξη λένε. 

Σε λίγες μέρες θα προσεγγίσει τη Γη στο πλησιέστερο των τελευταίων είκοσι ετών.Τι θα πρέπει να περιμένουμε από ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες αποκαλούν «περίγειο» και οι δημοσιογράφοι έχουν ήδη ονομάσει "Supermoon";

Στις 19 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες, η Σελήνη θα βρίσκεται στο περίγειο της, δηλαδή στο μέγιστο της εγγύτητας της προς τη Γη. Μόνο 356,6 χιλιάδες μίλια θα μας χωρίζουν από τον φυσικό (;) μας δορυφόρο, τη νύχτα της Supermoon.

Όσον αφορά τον Ήλιο, που λένε ότι ξυπνάει, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο και οι άνθρωποι άρχισαν να ξυπνάνε και να βλέπουν τον ήλιο. Εδώ να φωτίσουμε λίγο και την κοινότητα των Blogger που έπαιξε και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση για το θέμα. 

Οι επιστήμονες λοιπόν πιστεύουν ότι οι πρόσφατες μεγάλες «φλασιές» είναι μόνο η αρχή. Λένε ότι ο ήλιος θα ξυπνήσει σύντομα και σε πλήρη ισχύ..!

Πολλοί, επειδή δεν τολμούν καν να σκεφτούν τι θα μπορούσαμε να πάθουμε από τον ήλιο, απλά θέλουν να πιστεύουν ότι ο Ήλιος προκαλεί μερικούς σεισμούς στη Γη.

Δείτε τι θα μπορούσαμε να πάθουμε από τον Ήλιο:
  1. Nα αυξήσει ξαφνικά το μέγεθός του και να καταπιεί όλους τους πλανήτες.
  2. Να εκπέμψει ξαφνικά πολύ μεγάλης έντασης μικροκύματα και να μας ψήσει.
  3. Να εκπέμψει διάπυρη μάζα από την επιφάνειά του που να φθάσει στη Γη και να την κάψει.
  4. Να εκπέμψει γιγαντιαίο ηλεκτρομαγνητικό παλμό που θα καταστρέψει όλα μας τα μηχανήματα, αφού όλα λειτουργούν με ρεύμα, γυρίζοντάς μας έτσι σε χρόνο μηδέν στη λίθινη εποχή. Aυτό είναι και το μικρότερο κακό.
Πράγματι λοιπόν, τους τελευταίους μήνες, η ηλιακή δραστηριότητα είναι πιο ισχυρή από ό,τι τα τελευταία χρόνια. Η δραστηριότητά του είναι σε επίπεδα ρεκόρ και πλησιάζει την κατάσταση επικινδυνότητας για τη Γη. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε γραπτά στοιχεία για περιοδικά φαινόμενα της τάξεως των χιλιάδων ετών, ή και αν τα έχουμε δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να τα διακρίνουμε.

Ο Ήλιος αποτελεί κάτι το τόσο απελπιστικά παντοδύναμο για εμάς, που απλά τον κοιτούμε ανήμποροι ή στρουθοκαμηλίζουμε λέγοντας ότι αυτά είναι κουταμάρες για γραφικούς.

Ο Ήλιος είναι μία δύναμη πέρα από τις δυνάμεις μας και το λιγότερο που μπορεί να κάνει, σε ένα μεγάλο γεγονός, με το οποίο θα μας «αγγίξει», είναι να καταστρέψει το σύνολο της τεχνολογίας μας ακαριαία με την εκπομπή ενός θηριώδους ηλεκτρομαγνητικού παλμού που θα κάψει κάθε τι που λειτουργεί με ρεύμα!

Αν αυτή η εκπομπή συνοδευτεί και με στιγμιαία αύξηση της λάμψης του, θα έχουμε και πολλές βλάβες, ίσως και μόνιμες, στην όραση εκείνων που θα είναι εκτεθειμένοι, ή που θα κοιτάζουν προς τον ουρανό γενικά και όχι προς το έδαφος, τη στιγμή που θα γίνει.

«Θα γίνει ξαφνικά. Τυχερός, όποιος είναι πίσω από πόρτα, ή πίσω από πλάκα» (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)


Πρόσφατη Ιστορία:
Από την 1η μέχρι στις 2 Σεπτεμβρίου το 1859, ένα ηλιακό superstorm χτύπησε τη γη τόσο δυνατά που το βόρειο σέλας μπορούσε να θεωρηθεί μέχρι τον μακρινό νότο στην Καραϊβική. Οι Ανθρακωρύχοι στα βραχώδη όρη, σκέφτηκαν ότι ήταν ο πρωινός ήλιος, διότι το σέλας ήταν τόσο δυνατό που μπερδεύτηκαν!

Επίσης την ίδια στιγμή, οι τηλέγραφοι της εποχής κυριολεκτικά -τηγανίστικαν- σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική από το ρεύμα που τους διέρευσε! Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, το έγγραφο του τηλέγραφου πήρε φωτιά! Ακόμη όμως ένα πιο εκπληκτικό φαινόμενο ήταν ότι, άλλες μηχανές τηλεγράφων συνέχισαν να εργάζονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα επειδή η τροφοδότησή τους γινόταν από τη φορτισμένη γεωμαγνητικά ατμόσφαιρα από το ηλιακό superstorm. Τζάμπα ρεύμα δηλαδή...

Φανταστείτε τώρα ένα τέτοιο φαινόμενο και μετά όλες τις επικοινωνίες κατεστραμένες, την αχρήστευση του διαδικτύου, των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αεροσκάφη, πλοία, αυτοκίνητα, λοιπές μηχανές και συσκευές όλα άχρηστα! Οι ειδικοί λένε ότι θα μπορούσε να πάρει μήνες για να επαναφέρουν τα ηλεκτρικά δίκτυα ξανά σε λειτουργία, για να μην αναφέρουμε τους χιλιάδες δορυφόρους σε τροχιά πού είτε θα πέσουν στη γη ή θα  παραμείνουν σε τροχιά, χωρίς κάποια χρησιμότητα...


Στη σημερινή εποχή μας οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η ζωή τους θα μετατρέποταν σε εφιάλτη την ίδια στιγμή.


Χρειάζεται ενημέρωση, για να είναι κανείς έτοιμος και γνώστης τεχνικών επιβίωσης, σε ένα κόσμο στον οποίο, "τα πάντα θα έχουν μείνει ακίνητα"

Οι επιστήμονες λένε επίσης ότι ένα τέτοιο ηλιακό superstorm θα έχει τις συνέπειες του τυφώνα "Κατρίνα" και 20 φορές ακόμα μεγαλύτερες!!! 

Πότε λοιπόν μπορεί να συμβεί αυτό; Η επικρατέστερη άποψη είναι γύρω από τέλος του 2012 ή στις αρχές του 2013. 

Τέλος του κόσμου; Μάλλον όχι, αλλά θα ήταν μια τρομερή δοκιμασία για την ανθρωπότητα. 


Τελειώνοντας να αναφέρουμε πως η 21η Δεκεμβρίου του επερχόμενου 2012 είναι πιθανή ημερομηνία τέτοιας καταστροφής σύμφωνα με τους Μάγιας οι οποίοι και λάτρευαν τον ήλιο σαν θεό. Η συγκεκριμένη λοιπόν ημερομηνία είναι και η τελευταία ημερομηνία που μπορεί να αναπαραστήσει το ημερολόγιό τους!!! 

Υπομονή και εγρήγορση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: