Message

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Οι Βούλγαροι ψευδοπροφήτες Vagna και Petar Danov

Βούλγαρος μοναχός από το Άγιον Όρος καταγγέλει και αναζωπυρώνει τη συζήτηση για τον αποκρυφισμό
Από Reuters:
Ένας Βούλγαρος μοναχός ξανά ανοίγει μια πανάρχαια συζήτηση στη βαλκανική χώρα μεταξύ των Ορθοδόξων αρχών και των μέντιουμ.

Σε ένα νέο βιβλίο, ο μοναχός Βησσαρίων καταγγέλλει την διεθνώς σεβαστή θεραπεύτρια (και προφήτησα) Vanga και τον πνευματιστή Petar Danov και απέδωσε το ενδιαφέρον των Βουλγάρων για τους μάντεις και τον μυστικισμό στις δεκαετίες της αθεϊστικής κομμουνιστικής διακυβέρνησης.

Παρόλο που η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν καταδίκασε ρητά την Vanga και τον Danov, η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της, λέει ότι ο μοναχός θα παρουσιάσει το βιβλίο του σε δύο διαλέξεις με θέμα τις "ψευδο-μορφές των Vanga και Danov."

Ο Βησσαρίων, ο οποίος υπηρετεί σε ένα αντρικό μοναστήρι στο Άγιο Όρος, δήλωσε ότι το βιβλίο που λέγεται: «Petar Danov και Vanga: Προφήτες και Πρόδρομοι του Αντίχριστου» - έχει ως στόχο να δείξει την διαφορά μεταξύ του αποκρυφισμού και του αυθεντικού χριστιανισμού.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου το 30 τοις εκατό των Βουλγάρων έχει τουλάχιστον μια φορά χρησιμοποιήσει την εναλλακτική ιατρική, και πολλές φορές θεραπευτές και βοτανολόγους, για να λύσουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, περίπου το 47 τοις εκατό εγκρίνει την Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ το 37 τοις εκατό δεν έχει γνώμη.
"Η Vanga ήταν μια άθλια γυναίκα, βασανισμένη από τις σκοτεινές δυνάμεις", δήλωσε ο μοναχός για την τυφλή ‘ψυχική’ που τιμάται σε όλα τα Βαλκάνια και πέρα από αυτά ​​για τις μαντικές και θεραπευτικές της ικανότητες.

Ένας ιερέας από την πόλη του Πέτριτς, όπου η Vanga πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, λέει ότι πρέπει να αγιοποιηθεί.

"Αντί να εξηγήσουμε στον κόσμο τι είναι οι μάντεις, οι μάγοι και τα μέντιουμ (ψυχικοί) και ότι αυτά τα περιστατικά απορρίπτονται από τον Θεό, (αυτός ο ιερέας) προσπαθεί να αναδείξει το κακό ως παράδειγμα», είπε ο Βησσαρίων, προσθέτοντας ότι μέλη της Εκκλησίας απέτυχαν να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα νωρίτερα.
Ο μοναχός είπε επίσης ότι η διδασκαλία του Danov, ιδρυτή του κινήματος της Λευκής Αδελφότητας (βλ. και ΕΔΩ) που βασίζεται στην ιδέα της ενότητας μεταξύ ανθρώπου και φύσης, ήταν αποκρυφιστής.

Ο Danov, που ήταν σεβαστός στη διάρκεια ζωής του από τον Αλβέρτο Αϊνστάιν, τον Ινδό γκουρού Κρισναμούρτι και άλλους, ψηφίστηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος Βούλγαρος σε έρευνα της τηλεόρασης πριν από τέσσερα χρόνια. Ο εθνικός ήρωας της επανάστασης Βασίλ Λέφσκι ήταν πρώτος.

«Ο Danov είναι επικίνδυνος, διότι είχε τη φυσική ικανότητα ενός πνευματικού ηγέτη», είπε ο Βησσαρίων. "Ο λόγος του ήταν γεμάτος με δύναμη, αλλά δεν οδήγησε κανέναν στον πραγματικό χριστιανισμό, αλλά έφερε τους ανθρώπους στην άβυσσο."

ΠΗΓΗ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

σ. Αφ: Δείτε σχετική ανάρτηση για την Vanga Panteva στον Αφυπνιστή εδώ

1 σχόλιο:

batko είπε...

Kala tha kaneis na to vgaleis ayto to arthro dioti den yparxei kapoia alithes phgh kai ola ayta einai mi vasima gegonota! kai den exeis to dikeoma na grafeis Tetia pragmata